Suora

  • Elävä arkisto esittää

Koripallolegenda Taru Tuukkasen uskomaton maajoukkueura päättyi kirvelevästi – Suomi hävisi Romanialle: "Olen silti ylpeä"

Maajoukkueen pitkäaikainen tukipilari antaa nyt tilaa nuoremmille.

koripallo
Taru Tuukkanen kuvassa
AOP

Suomen naisten koripallomaajoukkueen EM-karsinnat päättyivät tappioon Romaniassa. Kotijoukkue onnistui kääntämään tiukan pelin itselleen päätösneljänneksellä. Loppulukemat kirjattiin romanialaisille 71–60 (28–34).

– Ottelu oli meidän hallinnassa, viimeistä neljännestä lukuunottamatta. Oli sellaiset paikalliset kotituomarit. Tasapuolisemmilla tuomioilla tilanne olisi ollut vähän erilainen siihen lähdettäessä. Heitimme kyllä myös huonosti ja vastustaja pääsi niistä rokottamaan, Taru Tuukkanen selvittää.

– Harmittaa tosi paljon, että päästimme pelin lopussa vastustajalle. Olen silti ylpeä joukkueesta, Tuukkanen jatkaa.

Suomi jäi karsintalohkonsa viimeiseksi. Keskiviikon kamppailu taas jäi Tuukkasen maajoukkueuran viimeiseksi. 20 vuoden taival Suomen paidassa päättyi tunteikkaasti.

– Olen ajatellut, että lopetan sitten, kun kroppa ei enää kestä tai muut ovat selvästi parempia. Vielä kumpikaan noista ei ole toteutunut. Kropassa tuntuu todella hyvältä.

Kyse ei olekaan siitä, että Tuukkanen ei enää maajoukkueessa pärjäisi. Aika on kuitenkin monella tapaa kypsä siirtää vastuuta nuoremmille.

– Päätös kuitenkin kypsyi viimeisen kahden viikon aikana. Minusta tuntuu, että peli on menossa sellaiseen suuntaan, jossa en näe omille vahvuuksilleni käyttöä.

Tuukkanen on suomalaisen koripallon suurimpia legendoja. Tuukkanen varattiin ensimmäisenä suomalaisena WNBA:han vuonna 2001. Ensimmäisen naisten maaottelunsa helsinkiläinen pelasi jo huhtikuussa 1998.

Tuukkasen mukaan ajanjaksoon mahtuu paljon hienoja hetkiä etenkin vanhojen pelikavereiden ansiosta. Maajoukkueen toimintakin on samaan aikaan ammattimaistunut vuosi vuodelta.

Peluri haluaa jättää jälkeensä myös perinnön, joka tiivistyy sanaan kilpailuhenki.

– Sitä minulla on aina riittänyt – oli kyse sitten harjoituksista, heittokisasta tai ihan mistä vain. Toivon, että juuri loputon halu voittaa jäisi sellaiseksi perinnöksi, Tuukkanen sanailee.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat