Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Kuin savuna ilmaan

Joukkuetoveri loukkaantui ja harjoitukset menivät penkin alle – kaksinkertainen alppihiihdon maailmanmestari päätti lopettaa

Erik Guay voitti uransa aikana yhden kristallipallon ja kolme henkilökohtaista MM-mitalia.

alppihiihto
Erik Guay tuulettaa maalissa.
Erik Guay.Getty Images

Kanadalainen alppihiihtotähti Erik Guay, 37, lopettaa urheilijauransa. Guay on Kanadan kaikkien aikojen menestynein alppihiihtäjä.

Guayn palkintokaapista löytyy kaksi MM-kultaa. Hän voitti Garmisch-Partenkirchenissä vuonna 2011 syöksykultaa ja vuonna 2017 hän juhli St. Moritzissa supersuurpujottelun mestaruutta. Vuoden 2017 MM-kisoista Guay saavutti myös hopeaa syöksylaskusta.

Maailmancupissa kanadalainen valloitti vuonna 2010 supersuurpujottelucupin kokonaiskilpailun. Hän kipusi uransa aikana palkintokorokkeelle 25 kertaa maailmancupissa.

– Olen ylpeä kaikesta, mitä olen saavuttanut. Maailmanmestaruudet ja kristallipallon voittaminen maailmancupista ovat urani kohokohtia. Minulla on mahtavia muistoja, Guay totesi.

Guay ilmoitti jo aikaisemmin, että tämä on hänen viimeinen kautensa, mutta lopetuspäätös nopeutui Lake Louisen maailmancupin syöksyharjoitusten jälkeen. Guay sijoittui syöksyharjoituksissa 69. sijalle ja hän näki, kuinka joukkuetoveri Manuel Osborne-Paradis, loukkaantui niin pahasti, että hänen kautensa päättyi.

Lue myös:

25-vuotias Jens Henttinen kritisoi alppimaajoukkueen johtoa ja haluaa lisää ammattimaisuutta tekemiseen: "Ei pidä vain odottaa sitä supernuorta"

Kaikkien aikojen ennätystä jahtaavalle Lindsey Vonnille takaisku – päätöskauden avaus jää välistä, toipumisaika kysymysmerkki

Talvilajit ovat kristallipallojen jahtia ja MM-mitaleiden metsästystä – kisakalenterit 2018-2019, eli näin ampumahiihdossa, hiihdossa, mäkihypyssä, yhdistetyssä, lumilautailussa ja alppilajeissa kisataan

Lähteet: Reuters

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat