Suora

  • FIFAn jalkapallon naisten MM: ESP - USA
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: SWE - CAN
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

Winnipeg Jets maanitteli Vesalaista jäämään AHL:ään, mutta hän piti päänsä – Jokerit jakaa siirrosta kiitosta SKA:lle ja Roman Rotenbergille

Kristian Vesalainen neuvotteli jo kesällä itselleen takaportin Eurooppaan palaamiselle.

KHL
Kristian Vesalainen
Kristian Vesalainen on nyt jokeri.Lehtikuva

Kristian Vesalainen on Winnipeg Jetsin NHL-organisaation ykköskierroksen varaus toissa kesältä ja kanadalaisilla on korkeat odotukset suomalaislupauksen suhteen. Vielä Manitobassa ei päästä Vesalaisen kiekkotaidoista nauttimaan, sillä suomalaishyökkääjä siirtyi Jokerien KHL-joukkueeseen loppukauden kattavalla sopimuksella.

Siirron taustalla on Vesalaisen sopimukseen kesällä kirjoitettu Eurooppa-pykälä, jonka turvin hän pystyi palaamaan takaisin, kun pelipaikkaa NHL:stä ei vielä tullut.

Pelejä NHL:ssä tuli tänä syksynä vain viisi, joten Vesalaisen tulokassopimuksesta ei kulu ensimmäistä vuotta vaan hän aloittaa ensi syksynä puhtaalta pöydältä sopimusteknisesti.

Mielikuvissa asia voi olla toisin, sillä Jetsin johtoporras olisi halunnut Vesalaisen pysyvän AHL-seura Manitoba Moosen riveissä loppukauden ajan. Tarjolla olisi ollut pienen kaukalon peliä samassa hallissa ja ympäristössä kuin missä Jetsin NHL-joukkue pelaa ja harjoittelee.

Vesalainen oli kuitenkin jo kesällä sopimusta neuvotellessaan päättänyt, ettei AHL ole hänen kehityksen kannaltaan paras mahdollinen paikka kehittyä. Hänen silmissään Jetsin seurajohdon kanssa erottiin toistaiseksi yhteisymmärryksessä.

– Ei siinä ollut mitään sen ihmeellisempää, vaikka totta kai he puhuivat ja yrittivät saada jäämään sinne, Vesalainen kertoi Yle Urheilulle.

– AHL:n puolella on paljon junioreita, mutta KHL on enemmän miesten sarja. Täällä jokainen peli on kovatasoinen. Ihan sama, missä kaukalossa lätkää pelaat. Jos pelaat pienemmässä, niin ei sillä ole hirveästi väliä, hän jatkoi viitaten pelityylien eroihin.

Kurri ja Vuorinen kiittelevät Rotenbergia

Jokerien kannalta siirto tulee oivaan paikkaan, sillä KHL:n kärkisijoista taisteleva joukkue kärsii loukkaantumisista. Kapteeni Peter Regin on nimekkäin potilas, mutta sivussa hyökkäyksestä ovat myös Nicklas Jensen, Marko Anttila ja Tomi Mäki.

Perjantain ottelussa Barys Astanaa vastaan Jokerit nosti ensimmäistä kertaa kokoonpanoon Joona Monton, joka on Mestiksen pistepörssin kärkikahinoissa. Tilausta Vesalaiselle siis on.

– Saamme lahjakkaan, nuoren, suomalaisen pelaajan, joka on isokokoinen ja luisteluvoimainen. Pystyy varmasti tekemään maaleja tässäkin sarjassa, pelaajakoordinaattori Janne Vuorinen luetteli.

Sekä Vuorinen että GM Jari Kurri kiittelevät siirron osalta Pietarin SKA:ta ja sen varapuheenjohtajaa Roman Rotenbergia, joka kuuluu myös Jokerien omistajaportaaseen. Jokerit hankki Vesalaisen KHL-oikeudet SKA:lta ”nimellisellä summalla”, kun siirto Eurooppaan muuttui ajankohtaiseksi.

– Onni oli, että oikeudet olivat SKA:ssa ja on hyvät suhteet sinne Roman Rotenbergiin. Jos oikeudet olisivat muualla, niin ei olisi varmaan käynyt näin helposti, Kurri sanoi Yle Puheen Jääkiekkokierroksella.

Kristian Vesalainen
HIFK-taustaiselle Kristian Vesalaiselle ei tee tiukkaa pelata Jokereissa, vihollisseurassa.Lehtikuva

Nuorten MM-kisat mietityttävät

Jokerit on Vesalaiselle jo kuudes seura reilun kahden kauden sisään. Viime kaudella pääosa vuodesta meni HPK:n riveissä, mutta Vesalainen oli Kärpissä voittamassa SM-kultaa keväällä. Sitä edellisellä kaudella hän siirtyi Frölundasta kesken kauden HPK:hon, joten joukkueen vaihto kesken kauden ei ole uutta.

Jokereista on tarkoitus löytää lisää voimaa kohti uutta NHL-yritystä.

– Omia vahvuuksia pitää saada kehitettyä ja fysiikkapuolta vielä kuntoon. Olen iso jätkä, niin saa tulla vähän vielä kilojakin.

Vesalainen pelasi vuosi sitten myös Nuorissa Leijonissa MM-kisoissa Buffalossa. Tämänkin vuoden U20-kisoihin Vesalainen pääsisi ikänsä puolesta, mutta varma jokerikortti hän ei päävalmentaja Jussi Ahokkaalle vielä ole.

– Kisat kiinnostavat, mutta pitää rehellisesti katsoa, kun on ollut rikkinäinen kausi, Vesalainen sanoi.

Lue myös:

NHL-seura vahvisti: Vesalainen siirtyy Jokereihin

Kommentti: Kotkaniemelle 40 ottelun raja 10 ottelun rajaa tärkeämpi

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat