Suora

  • Painin MM, Kreikkalais-roomalainen paini
  • Rytmisen MM, vanne- ja pallofinaalit
  • Painin MM: Kreikkalais-roomalainen paini
  • Urheiluruutu
  • Lentopallon EM, Turkki - Valko-Venäjä

Leikkauspöydältä ladulle palannut Anne Kyllönen jäi kauas kärjestä, mutta hymy paistoi leveänä: "Olin ajatellut, etten ehkä tämän vuoden puolella pääse suksille"

Anne Kyllönen palasi kilpaladuille pikavauhtia, sillä vain reilut kaksi kuukautta sitten hän makasi leikkauspöydällä.

hiihto
Anne Kyllönen.
Anne Kyllönen.Tomi Hänninen

RUKA. Naisten sprinttikarsinnan jälkeen yksi Rukan hiihtostadionin onnellisimpia henkilöitä oli varmasti Anne Kyllönen. Vain reilut kaksi kuukautta aiemmin 30-vuotias maajoukkuehiihtäjä oli maannut leikkauspöydällä, sillä välilevyn pullistuma oli tehnyt hänen kesästä ja syksystä niin tuskaista, että leikkaus oli ainoa vaihtoehto.

Rukan sprinttikarsinnassa Kyllönen oli vasta 54:s jääden karsinnan nopeimmalle, Venäjän Natalia Neprajevalle 17 sekuntia. Se ei kuitenkaan pyyhkinyt leveää hymyä Kyllösen kasvoilta.

– Tuntui kivalta palata tositoimiin! Etenkin sen puolesta, että elimistö toimi ja kuten mattotestissä olin nähnyt, niin perustaso on hyvällä mallilla. Kun kaikki tehotreenit on tekemättä, niin totta kai se näkyy tuloksissakin. Ei ole vielä kisakapasiteettia käytössä, iloinen Kyllönen jutteli karsinnan jälkeen.

Hän nauroikin, että olisi suoranainen ihme, jos hän olisi tuollaisen tauon ja operaation jälkeen palannut suoraan huipulle.

– Siinä menisi perusta treenaamiselta pois, jos tuolla taustalla pystyisi hiihtämään kovia tuloksia!

Kyllönen vakuutti, että kaikki selkäkivut ovat jääneet leikkauspöydälle. Hän on pystynyt harjoittelemaan tosissaan viimeiset viikot ja lumellakin maajoukkueen Oloksen leiriltä lähtien. Vielä tämän viikon maanantaina hän teki kovan nopeustreenin ja keskiviikkona tehoharjoituksen muiden maajoukkuehiihtäjien mukana.

– Huomaa kyllä, että en ole palautunut ollenkaan. Eilen oli sellainen tunne, että mitähän tästä tulee. Mutta en voi tässä vaiheessa missään nimessä katsella tuloksia. Nyt on vain tärkeää saada kisatuntumaa ja päästä rytmiin kiinni.

Kyllönen seuraa kuntonsa kehittymistä mattotesteillä ja seuraavan kerran hän katsoo tilanteen matolla marras-joulukuun vaihteessa. Hänen tavoitteenaan on harjoitella tiiviisti Tour de Skille asti, jonka jälkeen kilpailut toimivat kovempina harjoituksina.

Maajoukkueen mukana Kyllönen aikoo olla, jos hiihto kulkee hyvin, sillä se on hänen mielestään tällä hetkellä paras ympäristö toimia.

– Täytyy vielä keskustella, mikä on paras ratkaisu. Tarvitsen kovia kisoja sekä siihen oheen suksitestejä, jotta olen valmis lähtemään Tourille ja olen sellaisessa kunnossa, että sinne kannattaa lähteä. Mutta tarkoitus olisi, että Tourin kautta pääsisin tammikuulle kovaan kisakuntoon.

Kyllönen uskoo, että hänen nopean paluunsa salaisuus on hyvässä yleiskunnossa. Leikkaus onnistui kaikilta osin hyvin, ja hän sai lääkäreiltä ja fysioterapeuteilta hyvät ohjeet, joita hän on nyt toteuttanut tiiviisti. Kyllönen totesikin, ettei voi korostaa liikaa sitä, miten hyvä tiimi hänellä on ollut ympärillään.

– Olen vain pyrkinyt noudattamaan ohjeita todella tarkasti ja kyselemään, mitä voi tehdä milloinkin. Siinä on koko ajan ollut todella selkeä suunnitelma.

Siitä huolimatta ensimmäinen hiihtoharjoitus Oloksen ensilumen ladulla oli hänelle merkittävä hetki.

– Se tuntui tosi hyvältä. Aika sellainen varovainen olo oli, mutta tosi tunteikas hetki. Olin ajatellut, että voi olla, etten tämän vuoden puolella pääse suksille saatika mitään kovempia harjoituksia tekemään. Se oli iso steppi eteenpäin, Kyllönen kertoi tyytyväisenä.

Lue myös:

Anne Kyllösen selän välilevyn pullistuma operoitiin – kuntoutusjakso pitää sivussa ainakin kahdeksan viikkoa

Luonnonlapsi, lupsakka savolainen ja nopea kiihtyjä haastavat myllyttäjän ja riskinottajan – Sami Jauhojärvi paljastaa, ketkä Suomen maajoukkueessa oikein hiihtävät

Pärmäkoski, Matintalo ja Julin sprintin pudotuseriin – muut suomalaisnaiset ulos jatkosta

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat