Suora

  • Lentopallon EM, puolivälieräottelu RUS - SLO

Miksi Johaug dominoi heti häkellyttävästi? Asiantuntija kertoo kolme syytä, joista yksi on suomalaisille ongelmallinen

Yle Urheilun asiantuntijan Kalle Lassilan mukaan suomalaiset eivät ole pystyneet tasatyönnössä muun maailman kehityksessä mukana. Siitä yksi osoitus oli Therese Johaugin ylivoima Rukan 10 kilometrin perinteisen kisassa.

hiihto
Miksi Therese Johaug oli kaikkia muita selvästi parempi? Katso asiantuntijan analyysi
Miksi Therese Johaug oli kaikkia muita selvästi parempi? Katso asiantuntijan analyysi

Norjalaishiihtäjä Therese Johaug palasi maailmancup-laduille todella tyylikkäällä voitolla Rukalla. Johaug voitti 10 kilometrin perinteisen kisan 10 kilometrin kisan selvästi. Toiseksi tullut Charlotte Kalla jäi 22,5 sekuntia. Kuudenneksi jätetty Krista Pärmäkoski oli 55,5 sekuntia hitaampi kun Johaug.

Yle Urheilun asiantuntija Kalle Lassila näki oikeastaan kolme syytä, miksi Johaug oli 18 kuukauden kilpailukieltonsa jälkeen niin selvä ykkönen.

Johaug on ollut Lassilan mukaan kevytrakenteisena hiihtäjänä ja erittäin hyvällä suhteellisella hapenottokyvyllä kova. nousuissa Nyt se näkyi Rukalla tyylikkäänä tikkauksena.

– Kevyt hiihtäjä pystyy pitämään todella hyvää rytmiä koko ajan. Kevyttä kroppaa on helpompi nostaa mäen päälle, Lassila kertoo.

Parannus aiempaan on kuitenkin näkynyt esimerkiksi tasatyönnöissä.

– Hän on eniten kehittynyt viime vuosina siinä, että hän voi tulla nopeita ja vauhdikkaita maastonkohtia todella kovaa, Lassila avaa.

Se on näkynyt erityisesti tasatyönnössä, joka ei ole ollut suomalaisissa kunnossa.

– En näe siinä yhtä hyvää kehitystä suomalaisilla kuin monilla muilla mailla, Lassila sanoo.

– Monilla muilla huipuilla käytetään paljon paremmin vartalonpainoa. Tulee selkeämpi, voimakkaampi ja aggressiivisempi isku työnnön alkuun. Siinä on rohkeutta. Suomen naisilla työnnön alussa on pientä varovaisuutta. Se lähtee enemmän käsistä kuin koko vartalosta.

Yksi syy Johaugin ylivoimalle on myös se, että muut urheilijat eivät keskittyneet heti niin kovaa maailmancupin avaukseen.

– Johaugille oli erittäin tärkeää palata heti omalle huipputasolleen. Suurimmalla osalla hänen vahvimmista haastajistaan on ollut ehjiä kausia takana. He tähtäävät arvokisakuntoon. Heille huippukunnon esittäminen ei ole ollut niin tärkeää ensimmäisissä kisoissa. Tällä perusteella voisi olettaa, että kisa tasoittuu kohti arvokisoja, Lassila arvioi.

Therese Johaug

Lue lisää:

Therese Johaug kiitteli vuolaasti suomalaisyleisöä ylivoimaisen voittonsa jälkeen: ”He kannustivat minua koko matkan”

Täyttä ylivoimaa! Johaug palasi voittajana maailmancup-laduille

Asiantuntija Jauhojärvi vakavana suomalaisten lohduttoman esityksen jälkeen – antoi tiukkoja ohjeita jatkoon: "On parempi hypätä suosiolla muutamaksi viikoksi syrjään"

Dopingskandaali uhkasi Norjan hiihtoprinsessan asemaa, mutta Therese Johaug palasikin parrasvaloihin ehkä suositumpana kuin koskaan

Katso suorana tai seuraa tulospalvelusta: Rukan maailmancupviikonlopun huipentaa suurmäen kisa

Therese Johaug saapui suuren kohun saattelemana Rukalle – ei olisi itse odottanut valtavaa toimittajajoukkoa lentokentälle: ”En ole koskaan yrittänyt huijata"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat