1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. hiihto

Urheilua suuremmat asiat näyttävästi esillä Rukalla – olympiavoittajan rintasyöpä pysäytti hiihtäjät: "Olen todella läheltä nähnyt, miten kovia ne hoidot ovat"

Hiihtäjät osoittivat tukeaan rintasyöpätutkimukselle ja rintasyöpää sairastavalle Kikkan Randallille.

Eveliina Piippo hiihti Rukalla Roosa-nauha kilpaliivissään. Kuva: Lehtikuva

RUKA. Hiihdon olympiavoittaja Kikkan Randallin taistelu rintasyöpää vastaan on pysäyttänyt monen hiihtäjän miettimään asioita kilpaurheilun ulkopuolelta. Sunnuntaina hiihtäjät kantoivat kilpaliivissään rintasyöpätutkimusta tukevaa Roosa-nauhaa ja osoittivat näin tukeaan sekä tutkimukselle että Randallille.

Randallin sairastuminen oli pysäyttänyt myös Suomen naisten ykköshiihtäjän Krista Pärmäkosken.

– Mitä olen ymmärtänyt, niin siellä on mennyt ilmeisesti ihan hyvin, mutta onhan nuo aina pysäyttäviä hetkiä. Pistää näitä elämänarvoja uuteen järjestykseen, hän totesi Yle Urheilulle.

– Toivon Kikkanille kaikkea hyvää ja pikaista paranemista.

Maajoukkueen nuorin hiihtäjä Eveliina Piippo oli nähnyt Randallin lähettämän videoviestin ja kertoi, että rintasyöpä on koskettanut häntä myös henkilökohtaisella tasolla.

– Itselläni on lähisuvussa läheisiä ihmisiä, jotka ovat käyneet saman taistelun läpi. Onneksi suurin osa on selvinnyt, mutta olen todella läheltä nähnyt, miten kovia ne hoidot ovat, Piippo sanoi.

Hän olikin iloinen, että Randall on tuonut rintasyöpätaistelunsa julkiseksi, sillä se antaa voimia myös muille.

– Haluan toivottaa Kikkanille kovasti tsemppiä. Hän on tosi hieno esikuva. Ainakin minulle on välittynyt sellainen kuva, että hiihto on antanut hänelle tätäkin taistelua vastaan voimia.

Lue myös

Huomasitko Roosa-nauhat Rukan hiihtäjillä? Rintasyöpään sairastuneelta olympiavoittajalta koskettavat terveiset katsojille: "Olen tilanteessa, johon en koskaan uskonut joutuvani"