Suora

  • Uimahyppyjen MM, miesten 10 m:n välierät
  • Uimahyppyjen MM, naisten 3 m:n loppukilpailu
  • Uimahyppyjen MM-kilpailut 19.7.
  • Urheiluruutu

Vaikka suomalaishiihtäjät eivät juhlineet Rukalla, näki päävalmentaja Haavisto hyviä merkkejä – "Olemme ensi viikonloppuna astetta lähempänä kärkisijoja"

Hiihdon päävalmentaja Matti Haavisto oli kohtuullisen tyytyväinen Krista Pärmäkosken ja Iivo Niskasen suorituksiin Rukan maailmancupissa.

hiihto
Krista Pärmäkoski.
Krista Pärmäkoski.Tomi Hänninen

RUKA. Vaikka Yle Urheilun asiantuntijat Kalle Lassila ja Sami Jauhojärvi olivatkin Rukan viikonlopun jälkeen huolissaan Suomen hiihtomaajoukkueen tilanteesta, oli päävalmentaja Matti Haavisto avausviikonlopun jälkeen positiivisemmalla mielellä.

Haaviston mielestä Krista Pärmäkosken suoritukset olivat “medium plus” -tasoa ja Iivo Niskanen oli palkintotaistossa mukana, mutta taipui viimeisellä kierroksella. Näin kahden Suomen ykköstykin lisäksi päävalmentaja näki positiivisia signaaleja muiltakin.

Laura Mononen oli nousujohteinen sprinttiin nähden. En ole huolissani hänen tilanteestaan. Ristomatti Hakola oli hyvä. Hänen ja Iivon välissä oli sijoituksia paljon, mutta aikaero oli pieni. Myös Antti Ojansivun hiihto oli hyvä, Haavisto totesi.

Sen sijaan Kerttu Niskanen ja Johanna Matintalo tuskailivat nihkeää kulkuaan, jota Haavisto selitti sitä kovalla harjoituskuormalla. Hän uskoo tilanteen paranevan, kun kisakausi pyörähtää kunnolla käyntiin. Sprintteri Joni Mäki nitkahti viimeisellä kierroksella, mutta esimerkiksi Matti Heikkisellä ei tänään ollut kulkua yhtään. Haavisto kuitenkin luottaa Heikkisenkin löytävän vauhtinsa kauden edetessä.

Matti Haavisto.
Matti Haavisto.Tomi Hänninen

Tekemistä siis riittää, mutta Haaviston mukaan Rukan viikonloppu oli tyydyttävä.

– Ihan hyviä merkkejä on olemassa. Ei se podium kaukana ollut, mutta ne ovat tiukassa näissä kisoissa. Ne eivät tule ilmaiseksi tule. Toiveita on ilmassa, Haavisto vakuutti.

Suomi voi lähettää ensi viikonlopun kisoihin Lillehammeriin jälleen ison joukkueen, koska kyseessä on mini-tour. Myös viikkoa myöhemmin kisattavaan Beitostölenin maailmancupiin ja viesteihin Haavisto suunnittelee lähettävänsä kaksi joukkuetta sekä miehiin että naisiin.

– Lillehammeriin lähdetään totta kai parhaalla joukkueella. Ainakin kuusi sen hetken parhaassa kunnossa olevaa valitaan. Ruka oli nyt lähtölaukaus maailmancupiin. Odotan, että olemme ensi viikonloppuna astetta lähempänä kärkisijoja, Haavisto sanoi.

Lue myös:

Rukan viikonloppu jätti hiihdon osalta paljon mietittävää – Pärmäkosken ja Niskasen jälkeen hiljaista: "Ensimmäisessä mäessä tulee maitohapot ja kisa on siinä"

Iivo Niskanen paras suomalainen Rukalla – vauhti kaukana kärjestä: "Ei ollut semmoista, mitä olisi toivonut"

Kahden vuoden kilpailukielto ja eristys maajoukkueesta ei näkynyt Norjan hiihtoprinsessan otteissa – suomalaishiihtäjät kehuivat Johaugia: "Harjoitukset ja työ pitää tehdä kuitenkin itse"

Pärmäkoski ei säikähtänyt, vaikka Johaug palasi ylivoimaisena – muistutti lauantain merkityksestä: "Ensi viikolla nähdään, missä ero menee"

Miksi Johaug dominoi heti häkellyttävästi? Asiantuntija kertoo kolme syytä, joista yksi on suomalaisille ongelmallinen

Asiantuntija Jauhojärvi vakavana suomalaisten lohduttoman esityksen jälkeen – antoi tiukkoja ohjeita jatkoon: "On parempi hypätä suosiolla muutamaksi viikoksi syrjään"

Kilpailukiellosta vapautunut Therese Johaug oli jännittänyt suomalaisyleisön vastaanottoa, mutta joutuikin yllättymään – "Se merkitsi niin paljon minulle"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat