Suora

  • Ski Tour, sprintit, Åre
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Valtteri Bottaksen F1-kauden päätös oli yhtä murheellinen kuin koko kausi – kommentoi C Morella: ”Meni päin sitä itseään”

Valtteri Bottas jäi vasta viidenneksi Abu Dhabin päätöskisassa. Kauden päätteeksi pistetilasto osoittaa samaa sijaa, vaikka Bottas lähti kovin odotuksin kauteen.

urheilu
Valtteri Bottas
AOP/XPB Images

Mercedeksen Valtteri Bottas jäi vasta viidenneksi F1-kauden päätöksessä Abu Dhabissa. Bottas lähti kakkosruudusta, mutta renkaiden yllättävä lukkiutuminen pilasi voittotaiston.

– Tämä ei ollut todellakaan sitä, mitä haluttiin, Bottas totesi C Morelle.

Hän ei osannut sanoa, mistä mystinen vika johtui. Tallitoveri Lewis Hamilton kruunasi huippukautensa mestaruuteen.

– Täytyy tukia, oliko vika jarruissa vai oliko omia mokia. Harmi sinänsä vauhti oli ihan hyvää, Bottas totesi.

Bottas lähti suurin tavoittein tähän kauteen. Viime kausi oli kohtuullinen kolmella voitolla varsinkin, kun Bottas hyppäsi huipputalliin varsin lyhyellä varoitusajalla.

Tällä kaudella Bottas ei ottanut yhtään voittoa. Hän otti seitsemän kakkossijaa, joka on uusi ennätys voittoa jääneiden kuskien kesken.

Ensi kauteen Bottaksen tilanne on kova. Force Indian Esteban Ocon jäi ilman tallipaikkaa tulevalle kaudelle. Mercedeksen juniori kärkkyy paikkaa huipputallista ensi kaudella tallin testikuljettajana.

– Meni päin sitä itseään tämä kausi. Turha miettiä sitä sen enempää. Mieluummiin miettii tulevaa, kun menneitä. Loma tekee kyllä ihan hyvää, kun sinne asti ehtii, Bottas itse tiivisti kauden annin.

Lue lisää:

Räikkönen päätti Ferrari-uransa erittäin kimimäiseen haastatteluun C Morella: ”Olisi ollut kiva ajaa kilpaa, kun tänne asti on tultu”

Bottaksen ja Räikkösen F1-kausi päättyi surullisesti Hamiltonin ennätysjuhlissa! Verstappen nousi neljänneksi pistetaulukossa

Räikkösellä ja Bottaksella ikävä kauden päätös – näin Hamilton juhli ennätyksellisesti Abu Dhabissa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat