Suora

  • FIFAn jalkapallon naisten MM: NED - JPN
  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste
  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

Tuuli tuiversi tuloksesta 100 000 euroa, mutta Ruka kasvatti silti Hiihtoliiton kassaa – Lillehammerissakin taistellaan olosuhteiden kanssa

Hiihtoliiton toiminnanjohtaja Mika Kulmalan mukaan myös norjalaiset joutuvat kamppailemaan sääoloja vastaan.

hiihto
Tuulimittari
Tomi Hänninen

Lauantainen yhden kierroksen mittaiseksi typistynyt Rukan mäkikilpailu aiheutti 100 000 euron tulonmenetyksen Hiihtoliitolle. Takaisku ei kuitenkaan painanut viikonlopun kokonaistulosta pakkaselle, vaan Hiihtoliitto jäi Rukan kilpailuista voitolle.

– Tulos jäi Hiihtoliiton osalta voitolliseksi, ja uskon, että myös järjestäjille. Toki 100 000 euroa tuloja jäi saamatta, joten se vaikuttaa liiton kokonaisbudjettiin, Hiihtoliiton toiminnanjohtaja Mika Kulmala selvittää.

Tarkempaa kokonaistulosta Kulmala ei kuitenkaan pysty vielä arvioimaan.

– Näissä olosuhteissa tämä oli melko hyvä torjuntavoitto. Tarkempaa tulosta ei ole voitu vielä laskea, sillä esimerkiksi palkintorahat ovat suhteutettuna Sveitsin frangin kurssiin.

Talkoolaiset ahkeroivat Rukalla yötä päivää. Lumettomuus typisti hiihtolenkkien pituutta, mutta järjestäjät säästyivät pahimmalta.

– Ensimmäisenä täytyy kiittää koko järjestelyorganisaatiota. Mahtava urakointi perustui pitkälti talkootyöhön, Kulmala kiittelee.

– Lipunmyynti sujui etenkin lauantain osalta hyvin. Huolimatta siitä, että tapahtuma oli finaaleiden osalta kaksipäiväinen verrattuna viime vuoden kolmeen päivään, niin vahvistamaton arvio on, että ainakin lähelle lipunmyyntitavoitetta päästiin, Kulmala jatkaa.

Talvilajisirkus suuntaa tulevaksi viikonlopuksi Norjaan ja Lillehammeriin. Taistelu sääolosuhteita vastaan ei helpota Norjassakaan. Lillehammerissa järjestäjät olivat jo varautuneet siirtämään kilpailun tunturille 30 kilometrin päähän, mutta viimeisin tieto on, että viikonloput tapahtumat voidaan järjestää normaalisti.

– Viime viikon loppupuolella sain tiedon, että hiihdot hiihdetään Lillehammerin stadionilla. Lenkkien pituuksista ei ole vielä tietoa. Uskon kuitenkin, että myös mäet ovat kunnossa. Norjalaiset tekevät tarvittaessa lunta kauempana tunturilla ja kuljettavat sitä sitten Lillehammeriin , Kulmala kertoo.

Lue lisää:

Talvi tulee ja maailman parhaat talviurheilijat iskevät yhteen Ylen kanavilla! Katso tästä lähetystiedot ja kisa-aikataulut

Vaikka suomalaishiihtäjät eivät juhlineet Rukalla, näki päävalmentaja Haavisto hyviä merkkejä – "Olemme ensi viikonloppuna astetta lähempänä kärkisijoja"

Japanin Kobayashi päätti Rukan viikonlopun sivuamalla huimasti mäkiennätystä – Määttä paras suomalainen

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat