Suora

  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste
  • Jalkapallon naisten maaottelu: FIN - ISL
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: CHN - ESP
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: RSA - GER

Urheilukansanradio: Tähtihetkellä kaikki menestyvät, mutta hävinnyt urheilija jää yksin

Torstaina Urheilukansanradio haluaa urheilijavieraiden kertovan, millainen ero on kun menestys tulee kansan hurratessa, mutta tappion koittaessa yleisö yleensä kääntää selkänsä.

Muu urheilu
Yleisöä Rukalla.
Tomi Hänninen.

Sannaliina Nikula on pohtinut hieman etäältä, mutta painokkaasti urheilijan kokemien tunnetilojen ääripäitä.

– Kun suomalaiset menestyvät maailmalla, niin silloin he ovat todella suomalaisia. Me kaikki menestymmme, koko Suomen kansa - me ollaan ansaittu ne mitalit, Nikula kuvailee reaktioita.

Hän kuitenkin tuo esiin toisen näkökulman siitä hetkestä, kun hiihtäjä tai juoksija ei menestykään. Silloin urheilija on Nikulan mielestä usein yksin. Sannaliina on pohtinut tilannetta urheilijan näkökulmasta.

– Haluaisin tietää, miltä tämä tuntuu?

Nikula tuntee, että hän ei ole itse tehnyt mitään kenenkään urheilijan tai mitalin eteen yhtään mitään. Hän ei ole koskaan harjoittelemassa yhdenkään urheilijan kanssa eikä ole ollut tsemppaamassa ketään ladun varressa.

– Koen että urheilijat tekevät sen itse tai yhdessä valmentajansa kanssa. Pienikään osa siitä menestyksestä ei ole minun ansioitani. Olen iloinen heidän puolestaan, joille menestys kuuluu, Nikula kuvailee.

Miten urheilija kestää kaiken?

Marjo Järvenpäästä tahtoo niin ikään torstai-iltana lisää tietoa siitä, miten huippu-urheilija kokee elämänsä kaiken kansan polttopisteessä.

– Haluaisin kuulla lisää siitä, mitä huippu-urheilu tekee mielelle, Marjo ehdottaa.

Urheilukansanradiossahan kaksi tunnettua studiovierasta kuuntelee kulloisessakin jaksossa kahden tunnin aikanakansalaismielipiteitä siitä, mistä urheiluun liittyvästä asiasta julkisuudessa pitäisi puhua nykyistä enemmän. Marjo tarkentaa esiin nostamaansa kysymystä.

– Miten kestää urheilun paineet, kritiikin, julkisuuden; mitä nyt sitten onkaan?

Urheilukansanradio kuullaan 11. kerran Yle Puheessa torstaina 29.11.2018 klo 18.02-20.00

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat