Päävalmentaja Haavisto: Kerttu Niskanen ei hiihdäkään Lillehammerin maailmancupissa

Suomen hiihtomaajoukkueen päävalmentaja Matti Haavisto kertoi Yle Urheilulle, että Kerttu Niskanen ei kilpailekaan ensi viikonloppuna Lillehammerissa.

Kuva: Tomi Hänninen

Kerttu Niskanen ei hiihdä Lillehammerin maailmancupissa ensi viikonloppuna. Asian vahvisti Suomen maastohiihtomaajoukkueen päävalmentaja Matti Haavisto.

Haavisto kertoo keskustelleensa eilen lyhyesti kilpailun jälkeen Niskasen ja tämän valmentajan Pekka Vähäsöyringin kanssa. Tänään Niskanen ilmoitti päätöksensä, ettei lähde Lillehammeriin viikonloppuna.

Hiihtoliitto ehti kuitenkin tiedottaa, että Niskanen olisi mukana Norjaan matkaavassa joukkueessa.

– Kerttu on aika paljon harjoitellut ja harjoituskuorma näkyy. Hänen pitää nyt keventää harjoittelua, ja Lillehammer tulee liian nopeasti. Parempi keskittyä nyt huoltavaan harjoitteluun ja katsotaan sitten ensi viikolla kannattaako lähteä Beitostöleniin seuraavana viikonloppuna, Haavisto kertoo.

Niskanen sijoittui sunnuntaina Rukalla 10 kilometrin perinteisellä 30:ksi ja jäi kilpailun voittaneesta Therese Johaugista lähes kaksi ja puoli minuuttia.

Lillehammerissa maailmacup-kautensa avaa Lari Lehtonen. Haaviston mukaan Lehtonen on kertonut vaivanneen kantapään olevan nyt kisakunnossa, ja erityisesti vapaalla hiihtotavalla siihen ei kohdistu liikaa kuormaa.

– Lari osoitti hyvää virettä Rovaniemen Suomen cupissa. Hänet olisi valittu Rukallekin, mutta hän säästi vielä kantapäätään, joka on perinteisestä vähän ärtynyt. Rukalla olisi ollut kaksi perinteisen kilpailua. Nyt kantapää on kuitenkin siinä kunnossa, että Lari voi olla täysipainoisesti mukana.

Lue myös: