Suora

  • Uinnin MM, aamun kilpailut
  • Uinnin MM
  • Uinnin MM

Ässien kehitysjohtaja lähtöpisteessä – "Kiire ei saa näytellä pääosaa uuden valmentajan rekrytoinnissa"

Vain viikko sitten Yle Puheen jääkiekkolähetyksessä urheilujohtamisesta puhunut Tommi Kerttula astui Porin Ässien kehitysjohtajaksi maanantaina.

urheilu
Ässien Mikael Saha (vas.) survoo 0-2-maalin HIFK:n maalivahdin Markus Ruusun selän taakse jääkiekon Liigan ottelussa HIFK - Ässät Helsingissä 14. marraskuuta 2018.
Lehtikuva

Ässien tuore kehitysjohtaja Tommi Kerttula ei halunnut kommentoida Ässien tekemiä vanhoja päätöksiä, vaan korosti katseen olevan vain ja ainoastaan tulevissa visioissa.

– Uskottavuus palautetaan teoilla, vaikka tässä voisi puhua mitä tahansa. Loppupeleissä teot merkitsevät. Asioita pitää viedä systemaattisesti eteenpäin, olla loogisia kaikissa asioissa ja tehdä hyviä asioita.

– Aloitamme tekemään vähän kulttuurimuutoksia, ja siinä ovat keskeisessä asemassa ihmiset, jotka tullaan palkkaamaan seuran arvojen mukaisesti. Tätä kautta syntyy pitkäjänteisyyttä ja pelaajien kehitysprosessit saadaan paremmalle mallille, selvitti Kerttula.

Missä vaiheessa ovat neuvottelut Ässien ensi kauden valmentajasta ja onko Ari-Pekka Selinin kanssa oltu jo yhteyksissä?

– Lähtöpisteessä ollaan. Nyt kun tultiin tämän asian kanssa ulos, niin seuraava asia on se, että aloitamme kartoittaa vaihtoehtoja. Sitten tiedetään, kuinka paljon Ässät kiinnostaa markkinoilla. Itse en ole neuvotellut kenenkään (valmentajan) kanssa vielä, korostaa padan uusi kehityspomo.

Kerttula huomattaa, että Liigan valmentajamarkkinat ovat tällä hetkellä stabiilit. Nimiä hän ei lähtenyt paljastamaan, mutta huomautti, että valmentajia on vapaina sekä sitten löytyy myös sellaisia, jotka ovat vielä työsuhteessa.

– Vaikka me olemme varmaan ainoa pääsarjajoukkue, jolla ei ole valmentajaa ensi kaudeksi, niin kiire ei saa ainakaan näytellä pääosaa uuden valmentajan rekrytointiprosessissa. Mutta totta kai tarvitsemme valmentajan nimen jossain vaiheessa paperiin, jotta voimme edetä sitten pelaajahankintojen kanssa.

Lue myös:

Tommi Kerttulasta Ässien uusi kehitysjohtaja: "Tulen Poriin ikuisen oppijan fiiliksellä"

Ässien saaga kuvastaa urheilujohtamisen ongelmia – Juha Junnon ohje on selvä: "Täydellistä sekoilua tulee siitä, jos hypitään joka suuntaan"

Kommentti: Porin Ässät tekee surkuhupaisaa sketsiviihdettä – eikä sekoilu pääty tähän

Ässät joutuu etsimään yhden päävalmentajan lisää – tanskalaisseuran sekaannus pitää Jari Pasasen ulkomailla

Ässien valmennuskuvioista todellinen soppa – Jari Pasanen jatkaa sittenkin Tanskassa?

Ässät laittoi valmentajaruletin pyörimään kovempaa kuin koskaan – julkaisi kolme seuraavaa päävalmentajaa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat