Jaakko Hänniselle ammattilaissopimus – ruokolahtelainen pyöräilee ensi vuodesta alkaen ranskalaisessa huipputallissa

21-vuotiaasta Hännisestä tulee neljäs suomalainen miespyöräilijä World Tour -tason ammattilaisjoukkueessa.

Jaakko Hännisen unelma ammattilaisuudesta toteutuu ensi vuonna.

Alle 23-vuotiaiden maantiepyöräilyn MM-pronssimitalisti Jaakko Hänninen on allekirjoittanut ammattilaissopimuksen ranskalaisen AG2R La Mondiale -tallin kanssa. Suomessa TWD-Länkeniä edustavasta Hännisestä tulee neljäs suomalainen miespyöräilijä korkeimman World Tour -kategorian joukkueessa.

Suomella ei ole ollut pyöräilijää World Tour -tasolla sen jälkeen, kun Jussi Veikkanen lopetti uransa vuonna 2015. Veikkasen lisäksi myös Joona Laukka ja Kjell Carlström ovat pyöräilleet korkeimmassa kategoriassa.

Vaikka ruokolahtelaisnuorukainen sairasteli kesällä ja joutui olemaan muutaman viikon kilpailuista sivussa, kulunut vuosi on ollut vahva. Hän voitti Ranskassa U23-luokan maantierankingin ja otti pronssia luokan MM-kisoissa Itävallan Innsbruckissa.

Hännisen sopimus kestää vuoteen 2021 asti alkaen ensi vuoden elokuusta. Alkuvuoden Hänninen ajaa vielä alkuvuoden nykyisen amatöörijoukkueensa Saint-Etiennen riveissä kehittyäkseen matkalla kohti kovia ammattilaiskilpailuja.

AG2R La Mondiale on voittanut tänä vuonna 14 kilpailua, ja tallin kärkipyöräilijä Romain Bardet otti MM-kisojen maantieajossa hopeaa.

– Tälle vuodelle asetin kaksi tavoitetta. Toinen oli kehittyä fyysisesti pyöräilijänä ja toinen oppia puhumaan ranskaa entistä paremmin. Olen erittäin tyytyväinen siihen että molemmat tavoitteet täyttyivät tänä vuonna, Hänninen sanoo tiedotteessa.

– On hienoa nähdä miten pienenä poikana aloitetusta harrastuksesta tulee ammatti. Samalla yksi pitkän tähtäimen tavoitteista on täyttynyt. Sopimus on askel uusiin tuuliin ja olen erittäin motivoitunut tekemään töitä menestyksekkään ammattilaisurani eteen.

Lue myös: