Suora

  • FIFAn jalkapallon naisten MM: SWE - CAN
  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste
  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

Guardiola oli tyytyväinen tasapeliinkin Lyonin vieraana – "Ihmiset eivät tiedä, kuinka kova taso Ranskassa on

Manchester Cityn valmentajan mukaan kaikki eivät ymmärrä Mestarien liigassa menestymisen vaikeutta.

Mestarien liiga
Pep Guardiola lähikuvassa.
Pep Guardiola.Getty Images

Jalkapalloseura Manchester Cityn päävalmentajan Pep Guardiolan mielestä moni vähättelee sitä, kuinka vaikeaa Mestarien liigassa menestyminen on. Guardiola sanoi tiistai-illan Lyon-tasapelin jälkeen, että Mestarien liiga on kovempi haaste kuin mikään muu kilpailu.

City ylsi vieraissa 2–2-tasapeliin Lyonia vastaan oltuaan kahteen otteeseen tappiolla. Tasapelipiste varmisti sille paikan Mestarien liigan pudotuspeleihin.

Vaikka City on viime vuosina niittänyt menestystä Englannin Valioliigassa, Euroopan kentillä on ollut vaikeampaa, eikä City ole muhkeasta budjetistaan ja kivenkovasta pelaajamateriaalistaan huolimatta yltänyt Mestarien liigan loppuotteluun.

– Tänään Mestarien liiga osoitti minulle jälleen, että se on aivan omanlaisensa kilpailu, ja siihen on etenkin yksi syy. Pelaajat ovat parempia, Guardiola sanoi.

– Aina kun ihmiset puhuvat Mestarien liigasta, he sanovat että sen pitäisi olla helppoa Manchester Citylle. Nuo ihmiset eivät kuitenkaan koskaan ole nähneet yhtään Lyonin ottelua, tai Hoffenheimin ottelua, tai Shahtarin ottelua.

Guardiola muistutti, että Mestarien liiga on luonteeltaankin erilainen kilpailu kuin kansalliset liigat.

– Valioliigassa on aikaa, siellä pelataan 38 ottelua. Mutta täällä on 90 minuutia tai 180 minuuttia - jos tekee virheen, siitä rankaistaan.

Lyon on jäänyt Ranskan liigassa jo 15 pisteen päähän sarjakärki PSG:stä, mutta on ollut inhottava vastustaja Manchester Citylle. Syyskuussa Lyon haki Manchesteristä 2–1-vierasvoiton.

Espanjalaisluotsi Guardiola sanoi vaikuttuneensa jälleen Lyonin tasosta.

– Ihmiset sanovat, että Ranskassa ei ole muita kuin PSG. Mutta he eivät tiedä, kuinka kova taso Ranskassa on. Liiga on erittäin monimutkainen ja hyvä, joten annan paljon arvoa tämän illan tulokselle ja esitykselle.

Lohkon päätösottelussaan Hoffenheimia vastaan Citylle riittää tasapeli lohkovoittoon.

Lue myös:

City, United, Bayern ja Juventus 16 joukkoon Mestarien liigassa

Ajaxin 13 vuoden kuiva kausi päättyi Mestarien liigassa - TsSKA:lle jättipettymys lumisateessa

Suomalaistuomari pääsee toteuttamaan lapsuuden haaveensa – Mattias Gestranius tuomitsee Mestarien liigan ottelussa: ”Jossain vaiheessa se oli unelma, viime vuosina siitä tuli tavoite”

Jalkapallofanit ottivat yhteen Ateenassa - ainakin 11 Ajaxin kannattajaa loukkaantui

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat