Suora

  • Uinnin EM finaalit
  • Uinnin EM
  • Kävelykyky meni ja futisunelma mureni - mutta Heidi Foxell löysi tiensä takaisin
  • Urheiluruutu

Aholla ja Teräväisellä on varaa parantaa – ihastelevat yhdessä muiden suomalaisten virettä: "Suomi-kiekko on mennyt oikeaan suuntaan"

Sebastian Aho ei paljastanut mitään jatkosopimusneuvotteluistaan.

jääkiekko
Sebastian Aho
Getty Images

Yön NHL-kierroksella Carolinan tehoduo Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen jäivät pisteittä, mutta Hurricanes voitti pelinsä Montrealia vastaan tästä huolimatta. Canadiensin Artturi Lehkonen kirjautti syöttöpisteen joukkueensa ainoaan maaliin. Taisto päättyi Carolinalle lukemin 2–1.

Hurricanesin suomalaiskaksikko on jäänyt tehopisteittä viimeisessä kahdessa ottelussa. Aho oli tyytymätön omiin otteisiinsa, sillä hyökkääjällä oli paikat onnistua Montrealia vastaan maalinteossa.

– Tänään oli vaikeaa tehdä maaleja, kun oli kaksi kuumaa veskaria. Paremmalla viimeistelyllä olisin voinut ratkaista pelin jo aikaisemmin, Aho harmitteli Yle Urheilulle.

– Lähiaikoina on tuntunut, että kentällä on ollut vaikeampaa. Paiskimme kuitenkin jatkuvasti hommia, ja yritämme sitä kautta saada onnistumisia. Tässä on vielä varaa parantaa, Teräväinen komppasi.

Kautensa erinomaisesti aloittaneen Hurricanesin liito on tasaantunut, mutta joukkue on yhä hyvissä asemissa Metropolitan divisioonan neljännellä paikalla.

– On ollut ylä- ja alamäkiä. Kausi alkoi hyvin, sitten tuli suvantovaihe. Erikoistilannepelaaminen on parantunut viime aikoina, joten on ollut helpompi voittaa pelejä, Aho sanaili.

Yrityksen puutteesta ei Hurricanesia syyttää. Joukkue toimittaa pelistä toiseen kiekkoa aktiivisesti maalille.

– Yritämme saada kaikki irtokiekot itsellemme ja ruuhkaa maalille, sitä kautta tulee myös onnistumisia, Aho selvitti.

Iloa myös muiden suomalaisten otteista

Aho ja Teräväinen ovat ennättäneet omien pelien ohessa kiinnittää huomiota myös muiden suomalaisten otteisiin. Mikko Rantanen pitää piikkipaikkaa NHL:n pistepörssissä. Coloradon hyökkääjä on tehnyt jo 40 pistettä, mikä on jo seitsemän pistettä enemmän kuin kolmantena olevalla Edmontonin Connor McDavidilla. Patrik Laine taas on iskenyt marraskuun huippuvireensä siivittämänä jo 19 maalia.

– On tosi mahtavaa nähdä, että moni äijä on pelannut niin hyvin. Se on hienoa koko suomalaiselle jääkiekolle. Suomi-kiekko on mennyt jo jonkun aikaa oikeaan suuntaan, Aho hehkutti.

– Monet jätkät ovat painaneet kyllä todella hyvin. Rantasen menoa on hienoa katsoa ja Lainekin tekee viittä maalia peliin. Hienoa nähdä, että Suomesta tulee tällä hetkellä paljon nuorta voimaa, Teräväinen totesi.

Ahon tuleva jatkosopimus on Carolinan tulevaisuuden kannalta erittäin tärkeä. Joukkueen arvokkaimman pelaajan tulokassopimus umpeutuu kuluvan kauden jälkeen. Aho oli vielä vaitonainen siitä, missä vaiheessa neuvottelut ovat.

– Ei ole mitään sanottavaa, Aho kuittasi.

Ahoa ja Teräväistä haastatteli Zdenek Matejovsky.

Lue lisää:

Tuntematon suomalainen loistaa 2010-luvun NHL-dynastian puolustajana ja kasvaa korkoa supertähtien opastuksessa – Henri Jokiharju valmistautuu jokaiseen otteluun kuin se olisi uran viimeinen

Laineen huikea maaliputki katkesi, Rantasen pisteputki taas jatkui – NHL:n tehokkain pelaaja rikkoi jo 40 tehopisteen rajapyykin

Näin Rasmus Ristolainen teki upean soolomaalin – San Josen tähti vipuun ja kiekko kattoon

Rantanen ja Rinne dominoivat, Laine taas voi rikkoa Selänteen ennätyksen – suomalaiset ovat kärkikahinoissa myös monissa muissa tilastoissa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat