Tähtiheittäjä Rönnberg vahvin ehdokas maalikuninkaaksi – Cocks kohtaa päätöskierroksella lohkoykkösen Wisla Plockin

Riihimäen Cocks kohtaa Ylen tv-pelissä Puolan kakkosjoukkueen Wisla Plockin käsipallon Mestarien liigassa.

käsipallo
Nico Rönnberg heittää palloa.
Cocksin maalitykki Nico Rönnberg.EPA

Käsipallon Mestarien liigan päätöskierros avaa Cocksille melkoisen markkinointi-ikkunan Eurooppaan.

Nico Rönnberg johtaa koko liigan maalipörssiä 64 osumallaan, ja hänen pahimmat uhkaajansa, Kielcen Alex Dujshebajev ja Bjerringbro-Silkeborgin Johan Hansen ovat neljän maalin päässä. Rönnbergin maalikuninkuus nostattaisi myös Cocksin arvoa lajipiireissä.

Cocks kohtaa päätösottelussaan Vantaalla D-lohkon kärkijoukkueen Wisla Plockin, joka on menossa jatkopeleihin.

D-lohkon kaksi parasta joukkuetta etenee jatkoon ja karsimaan pääsystä 16 parhaan joukkoon.

Cocks sijoittuu D-lohkossa varmasti viidenneksi. Sveitsin Wacker Thun pysyy takana, vaikka Cocks häviäisi Wisla Plockille. Pelkästään lohkosijoitus ja avausvoitto Euroopan kovimmassa liigassa ovat Cocksilta kovia näyttöjä ensi kaudeksi. Rönnbergin titteli olisi mukava lisäpalkinto lohkotaipaleelle.

– Voitto olisi arvokas päänahka. Wisla Plock on pelannut lähes koko 2000-luvun Mestarien liigassa. Rönnbergin maalikuninkuus noteerattaisiin todella isosti Euroopassa. Suomalaisjoukkue ei ole koskaan ollut mitenkään erityisesti esillä kansanvälisessä käsipallossa, joten ottelulla on merkitystä, Yle Urheilun asiantuntija Tomi Salminen painotti.

Sulattaako Sulic jälleen Rönnbergin?

Cocks tarvitsee ottelussa Rönnbergin maaleja. Muistissa on syyskuun murheellinen vieraspeli, jossa Wisla Plock nöyryytti Cocksia lukemin 34-18.

– Vastustaja on käytännössä varmasti jatkossa, niin on mielenkiintoista nähdä, ottaako joukkue Rönnbergin erikoistarkkailuun. Viimeksi kroatialainen Renato Sulic pakotti puolustuksessa hänet pimentöön. Ainoa peli, missä Rönnberg jäi nollille, Salminen muisteli.

Cocksin jatkomahdollisuudet Mestarien liigassa selviävät vasta ensi kesän kynnyksellä. Jos Cocks menettää Rönnbergin ulkomaille ja joutuu karsimaan lohkopaikasta, niin ennusteet tuleville Mestarien liigan peleille ovat heikot.

– Aika ainutlaatuinen peli edessä, kannattaisi tulla hallille. Lisäksi toivoisin Andre Uddille mahdollisuutta. Hän pelasi HIFK:ta vastaan hyvä ottelun. Udd heitti kuusi maalia, ja Cocks voitti pelin 29-25.

Mestarien liigan ottelua Cocks-Wisla Plock voi seurata TV2-kanavalla kello 18.00 alkaen.

Lue lisää:

Cocksille jälleen niukka tappio Mestarien liigassa – maalikuninkuutta tavoitteleva Rönnberg teki yhdeksän osumaa

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat