Suora

  • Urheilukierros
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: ITA - CHN
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: NED - JPN
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

Paralympiakomitea ja Vammaisurheilu puuhaavat yhdistymistä

Suomalaisen vammaisurheilun rakenteissa tapahtuu merkittäviä muutoksia.

vammaisurheilu
Leo-Pekka Tähti
Ratakelaaja Leo-Pekka Tähti kuuluu Suomen menestyneimpiin paraurheilijoihin.Paralympiakomitea

Suomen Paralympiakomitea ja Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU ovat hyväksyneet aiesopimuksen järjestöjen toiminnan yhdistämisestä vuoden 2020 alussa.

Yhdistymistä edistää järjestöjen yhteinen ohjausryhmä sekä seitsemän eri aihealueisiin keskittyvää työryhmää. Yhdistymismallista on määrä päättää järjestöjen liittokokouksessa toukokuun loppuun mennessä.

VAU on valtakunnallinen urheilu- ja liikuntajärjestö liikunta-, näkö- ja kehitysvammaisille sekä elinsiirron saaneille henkilöille.

Paralympiakomitean käynnistämässä hankkeessa todettiin jo aikaisemmin, että vammaisurheilulle paras ratkaisu olisi Paralympiakomitean, VAU:n ja Olympiakomitean yhdistyminen.

Olympiakomitealla ei ole prosessiin valmiutta ennen vuotta 2021. Näin ensimmäisessä vaiheessa Paralympiakomitea ja VAU yhdistävät toimintansa.

Lue lisää:

Paraurheilu alkaa kiinnostaa tukijoita – kuusinumeroinen summa vie urheilijoita kohti Tokiota, ryhmän kapteenina Leo-Pekka Tähti: "Olemme tehneet oikeita asioita"

Helpottuneet ja onnelliset paraurheilijat saapuivat Suomeen – "Toivotaan, että ainakin SUL:ssa kaikki urheilijat olisivat jatkossa samalla viivalla"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat