Suora

  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

"Shakin Mozart" teki sen jälleen – pikapelien mestarin yli kahden viikon uurastus palkittiin uran neljännellä MM-tittelillä

Haastaja Fabiano Caruana ei onnistunut yllättämään Carlsenia.

shakki
Magnus Carlsen
Norjan Magnus Carlsen voitti shakin maailmanmestaruuden jo neljännen kerran.EPA

Historiallisella tavalla kahdentoista tasapelin jälkeen jatkopeleihin venynyt shakin maailmanmestaruus ratkesi keskiviikkoiltana Lontoossa. Ennakkosuosikki Magnus Carlsen piti pintansa ja kukisti yhdysvaltalaisen haastajansa Fabiano Caruanan.

Yli kahden viikon tasapäisen urakoinnin jälkeen Carlsen piti pintansa pikapeleissä. Kolme suoraa voittoa varmistivat norjalaiselle tämän neljännen maailmanmestaruuden. Carlsen tiedettiin Caruanaa paremmaksi pikapelien pelaajaksi, eikä mestarista lopulta jäänyt epäselvyyttä.

Norjalaistähti ei voi kuitenkaan olla täysin tyytyväinen esitykseensä marraskuun yhdeksäntenä päivänä alkaneessa MM-taistossa. Tasainen kamppailu osoitti, että Carlsen ei ole lajin huipulla enää niin dominoiva kuin aiempina vuosina. Mestari itse totesikin jo ennen tittelin ratkaisua, että pitää kaikkien aikojen parhaana pelaajana "itseään neljän vuoden takaa".

Carlsenin saavutukset ovat kuitenkin voiton myötä jo sitä luokkaa, että häntä voi hyvällä syyllä tituleerata kaikkien aikojen parhaaksi shakin pelaajaksi, ainakin yhdessä oppi-isänsä Garri Kasparovin kanssa.

Carlsen kuittasi voitostaan 550 000 euroa. Caruana sai 450 000 euroa.

Lue lisää:

Yli kahden viikon urakointi huipentuu, kun shakin maailmanmestaruus ja miljoonapotti ratkaistaan historiallisella tavalla – ennakkosuosikki on valovoimainen Magnus Carlsen, joka paistattelee otsikoissa Norjassa

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat