Suora

 • Hiihdon maailmancup, sprintit (p)
 • StarCraft 2: talviturnaus
 • Urheilustudio 27.11.
 • Yhdistetyn maailmancup, hiihto-osuus 5 km
 • Urheilustudio 27.11.
 • Rytmisen EM, joukkueiden 2-ottelun vanne-keilat -ohjelma
 • "Jotain on pielessä, jos on hiljaista" - viimeisen päälle hiottu kommunikaatio auttaa, kun olympiapurjehtijat Ruskola ja Wulff väsyvät toisiinsa
 • Urheilustudio 27.11.
 • Mäkihypyn MC: Ruka, karsinta, selostamaton
 • Mäkihypyn maailmancup, Ruka, HS 142 karsintakilpailu
 • Alppihiihdon MC: Lech/Zürs, miesten parisuurpujottelu
 • Lech/Zürs, miesten parisuurpujottelu
 • Hiihdon maailmancup, yhdistetyn ja sprinttihiihdon kooste
 • Urheiluruutu
 • Urheiluruutu
 • Joukkueiden 2-ottelu

Suomi haastaa salibandyn MM-avauksessa Ruotsin – asiantuntija uskoo kokemukseen, mutta myös mustaan hevoseen: "Eleetön ja taitava"

Ensikertalaisten vähäinen määrä ei yllättänyt Yle Urheilun asiantuntijaa Santtu Manneria.

urheilutapahtumat
Mika Kohonen
Kokemusta Suomen ryhmässä edustaa 41-vuotias Mika Kohonen, joka pelaa jo 11. MM-kisat urallaan. Hän on ollut pois ainoastaan ensimmäisistä vuoden 1996 kisoista.AOP

Salibandyn MM-kisat alkavat lauantaina. Suomi lähtee kisoihin hallitsevana maailmanmestarina, mutta Prahan karkeloiden ennakkosuosikki on länsinaapuri Ruotsi.

– Suomen iskukyky on varmasti hyvä. Ruotsiin verrattuna viimeisen kahden vuoden jakso ei ole toki mennyt putkeen. Suomi on kärsinyt muutaman rökäletappionkin, Yle Urheilun asiantuntija Santtu Manner selvittää.

– Kisat ovat kuitenkin kisat. Kärkimaat on analysoitu tarkkaan ja Suomikin tietää tarkasti, miten mitäkin maata vastaan on pelattava, Manner muistuttaa.

Suomi lähettää kisoihin kokeneen joukkueen, johon mahtui myös elävä salibandylegenda Mika Kohonen. Ensikertalaisia Petteri Nykky valitsi viisi kappaletta.

– Ensikertalaisten määrä on pitkälti samanlainen kuin aiemminkin. Kokemukseen luottaminen on viisasta. Kaikki kansainvälisiä pelanneet tietävät, mikä merkitys kokemuksella on, kun pelataan suurien katsojamassojen edessä, Manner korostaa.

Suomi kohtaa heti lauantain avauspelissä Ruotsin. Matka kohti unelmafinaalia on kuitenkin kenties kovemman työn takana kuin koskaan aikaisemmin. Suomi on ollut valmistavissa peleissä suurissa vaikeuksissa esimerkiksi Sveitsiä vastaan.

– Pitää myös muistaa, että viime vuonna Sveitsi voitti ensimmäistä kertaa myös Ruotsin. Joukkueen valmennuksessa vaikuttava Esa Jussila tietää kyllä täysin, miten esimerkiksi Suomi pelaa, Manner pohtii.

Kotiyleisönsä edessä kamppaileva Tshekkikään ei ole mikään suupala, onhan joukkueen päävalmentaja maailmanmestariluotsi Petri Kettunen.

– Tshekin valmistavat pelit eivät olleet erityisen hyviä, mutta joukkueessa on kokemusta myös Ruotsin pääsarjasta, Manner kertoo.

Suomen joukkue on kokenut, mutta nuorta uhkaa ryhmässä edustaa Steelersin 22-vuotias Ville Lastikka. Salibandyliigassa alkukauden aikana 20 maalia mättänyt taituri on ryhmityksen jokerikortti.

– Uskon, että Lastikka on joukkueen musta hevonen. Hän on eleetön ja erittäin taitava pelaaja, jolla on kaikki mahdollisuudet yltää samaan, mihin Peter Kotilainen pystyi edellisissä kisoissa.

Lastikan tapaan Kotilainen oli edellisten kisojen aikaan 22-vuotias. Hänet valittiin turnauksen arvokkaimmaksi pelaajaksi. Happeen tähti nakutti kaksi vuotta sitten kymmenen osumaa, joista kaksi syntyi MM-finaalissa.

Manneria haastatteli Juho Tuomisto.

Lue lisää:

Tässä on Suomen lopullinen joukkue salibandyn MM-kisoihin – Mika Kohosen 11. kisaedustus uusi maailmanennätys

Kommentti: "Liian vanhat" Kohonen ja Kivilehto jälleen Suomen joukkueessa – Hankkion valinta tuskin oli lähelläkään

Salibandymiehet kärsivät tappion Ruotsille MM-kenraalissa

Ruotsi julkisti salibandyn MM-joukkueen – 14 pelaajaa hakee revanssia Suomesta kultataistossa

Maajoukkuesentteri Daniela Westerlund muutti kotoa jo 15-vuotiaana salibandyn perässä – isä Erkka Westerlundin tuki oli korvaamatonta, kun ura pysähtyi hetkeksi seinään

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat