1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. taitoluistelu

Viime kauden pettymykset sinetöivät päätöksen – Suomen jäätanssiparin tiet eroavat

Suomea jäätanssin arvokisoissa edustaneet Cecilia Törn ja Jussiville Partanen päättävät yhteisen uransa.

Cecilia Törn ja Jussiville Partanen. Kuva: AOP

Cecilia Törn ja Jussiville Partanen päättävät yhteisen matkansa jäätanssijoina. Viime kauden pettymykset sinetöivät parivaljakon päätöksen.

Törnin ja Partasen paras sijoitus MM-jäällä oli 18. sija vuonna 2016. EM-kilpailuissa pari ylsi kahdesti sijalle 15. Törn ja Partanen kokivat viime kaudella kovan pettymyksen, kun olympiapaikka Pyeongchangin kisoihin jäi haaveeksi. Viime kevään MM-kisatkaan eivät eivät sujuneet toiveiden mukaisesti, kun tuloksena oli 23. sija.

– Kausi oli rankka. Ensin tuli pettymys olympiakarsinnassa, kun olimme jo siinä paikassa kiinni. Sitten ei kuitenkaan siihen päästy vapaatanssin jälkeen. Sitten vielä MM-kisojen hyvä suoritus, mutta heikko sijoitus, Partanen kuvaili jäätanssiparin eroamiseen johtaneita syitä Yle Urheilun haastattelussa.

Törnin urasuunnitelmat ovat jäätanssin osalta vielä avoimet, mutta Partanen tietää jo nyt haluavansa jatkaa uraansa, jos vain löytää sopivan parin 24-vuotiaan Törnin ja 27-vuotiaan Partasen yhteinen ura alkoi vuonna 2013.

– Jäätanssissa mennään pitkältii niin, että katotaan, onko oman maan sisällä mitään mahdollisuuksia. Jos on, tehdään niin kutsuttuja try outteja heidän kanssaan. Toki ulkomailtakin etsitään, Partanen selittää.

Jäätanssiparilla on tärkeää se, että yhteispeli toimii.

– Ensinnäkin se, että fyysisesti natsaa yhteen, on todella tärkeää. Tietenkin myös se, että kemia toimii, helpottaa harjoittelua suuresti.

Tämän kauden kisoissa Suomen jäätanssin edustusparina ovat luistelleet Juulia Turkkila ja Matthias Versluis.

Lue lisää:

Jäätanssipari Törn–Partanen epävarma uransa jatkosta

Törn ja Partanen saivat jossiteltavaa MM-jäällä