Suora

  • Urheilukierros
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: ITA - BRA
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: JAM - AUS
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

Riita muhii huippuhiihdon kulisseissa – norjalaiset ja ruotsalaiset teippaavat kilvan pääsponsorin mainoksia piiloon

Keskenään kilpailevat sponsorisopimukset aiheuttavat harmaita hiuksia maajoukkueille ja Kansainväliselle hiihtoliitolle.

hiihto
Norjalaishiihtäjät teipatuissa liiveissään
Laura Arffman

LILLEHAMMER. Siinä missä esimerkiksi Suomessa sponsoreita etsitään kissojen ja koirien kanssa, joutuvat yritykset Norjassa kamppailemaan siitä, kuka kelpaa sponsoriksi ja kuka saa logonsa hiihtäjien asuihin. Erikoinen tilanne on aiheuttanut jännitettä Norjan ja Ruotsin hiihtomaajoukkueiden sekä kansainvälisen hiihtoliiton FIS:n välille, sillä näillä on nyt keskenään kilpailevia sponsorisopimuksia.

Kansainvälisen hiihtoliiton yksi pääsponsoreista hiihdon maailmancupissa tällä kaudella on norjalainen kauppaketju. Kyseinen ketju pyrki ensin Norjan hiihtomaajoukkueen tukijaksi, mutta jäätyään ilman diiliä se päättikin hakea näkyvyyttä viemällä tukieuronsa FIS:lle. Torstaina Norjan ja Ruotsin maajoukkuehiihtäjät teippasivat Lillehammerissa kilvan FIS:n tarjoamien lämmittelyliivien mainoksia piiloon, sillä FIS:n sponsori sattuu olemaan myös maajoukkueiden omien sponsorien kilpailija.

FIS:n lehdistöpäällikkö Michal Lamplot pyöritteli päätään torstaina harjoituksia seuratessaan.

– Tärkeintä on, että liiveillä pystytään kontrolloimaan ladulla hiihtäviä, mutta kisaliiveissä mainoksia ei sitten peitetä. On harmi, että mainoksia peitetään, kun onhan joku nämäkin liivit maksanut ja tukee tätä kiertuetta, Lamplot sanoi Yle Urheilulle.

Norjan hiihdon mielenkiintoisista sponsorikuvioista on oma jaksonsa juuri Urheilu-Areenassa julkaistussa Hiihtohullu Norja -sarjassa.

Hiihdon maailmancupin toinen kisaviikonloppu pääsee täyteen vauhtiin Lillehammerissa perjantaina. Yle näyttää Lillehammerin osakilpailun tapahtumat kanavillaan. Voit katsoa kisoja tietenkin Urheilu-Areenassa, kaikki lähetystiedot löydät täältä.

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat