Suora

  • Jalkapallon Saksan cup, loppuottelu RB Leipzig - Bayern München
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Nyrkkeilijöiden pääsy Tokion olympiakisoihin yhä auki – KOK lykkäsi päätöstä kesäkuuhun

KOK laittoi nyrkkeilyn olympiasuunnitelmat jäihin ja selvittää lajiliiton toimia.

urheilu
nyrkkeily shimizu
EPA

Kansainvälinen olympiakomitea KOK jäädyttää nyrkkeilyn olympiasuunnitelmat Tokion 2020 kisoihin. Nyrkkeily on vaarassa pudota Tokion olympialaisten lajilistalta.

KOK:n hallitus käsitteli nyrkkeilyn asemaa kokouksessaan Tokiossa. Hallituksen päätöksen taustalla on huoli nyrkkeilyn kansainvälisen lajiliiton Aiban ongelmista. KOK aikoo tehdä selvityksen Aiban nykytilasta.

Päätöstä nyrkkeilyn kohtalosta odotetaan ensi kesäkuussa pidettävässä KOK:n kokouksessa.

Liiton rahatilanne ja antidopingtyö ovat olleet tapetilla. Liittoa johtaa kiistelty uzebekistanilainen liikemies Gafur Rahimov, jolla on Yhdysvaltain viranomaisten mukaan yhteyksiä järjestäytyneeseen rikollisuuteen.

KOK korosti, että se haluaa turvata urheilijoiden aseman. Olympialiikkeen kattojärjestön mukaan nyrkkeily voi pysyä olympiaohjelmassa Tokiossa, mutta Aiban asema on vaakalaudalla.

Mira Potkonen oli 2016 Rion kisoissa Suomen ainoa mitalisti oteltuaan pronssia. Hän ja kevään toinen suomalainen Euroopan mestari Elina Gustafsson tähyävät vahvasti Tokioon.

Lue myös:

Joko kongi kumahtaa olympianyrkkeilylle?

Nyrkkeilyn olympiakohtalosta lisää tietoa kuun lopussa – kiistelty pomo pyytää hyväksymään oliivinoksan

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat