1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. ampumahiihto

Saksan ampumahiihtotähti ei ole vieläkään valmis kilpailuihin – avaa maailmancup-kautensa vasta ensi vuonna

Kahta olympiakultaa helmikuussa juhlinut Laura Dahlmeier nähdään maailmancupissa vasta vuodenvaihteen jälkeen.

Kuva: AOP

Terveyshuolista kauden alla kärsinyt Laura Dahlmeier palannee ampumahiihdon maailmancupiin vasta tammikuussa. Saksan hiihtoliitto (siirryt toiseen palveluun) kertoi asiasta perjantaina.

Liitto tiedotti lokakuussa, että Dahlmeierin terveyshuolet olivat tuolloin jatkuneet jo neljän kuukauden ajan ja hän joutui jäämään sivuun harjoituksista. Ensin hän loukkasi jalkaansa pyöräilyonnettomuudessa, sitten kärsi tulehduksesta viisaudenhampaan poiston jälkeen.

Nyt Dahlmeier on palannut harjoitusvahvuuteen, mutta kilpaladuilla häntä joudutaan vielä odottamaan.

– Tauko on tehnyt Lauralle hyvää ja hän on toipunut vaivoistaan. Tulevien viikkojen aikana rasitusta lisätään, jotta hän pystyisi palaamaan kilpailuihin. Se vaatii vielä vähän lisää kärsivällisyyttä ja harjoittelua, Saksan joukkueen lääkäri Klaus Marquardt sanoo tiedotteessa.

Dahlmeierin ei odoteta kilpailevan lainkaan joulukuussa, joten hänen voidaan odottaa starttaavan maailmancupiin aikaisintaan kauden neljännessä kisassa, joka käydään Oberhofissa tammikuun puolivälissä.

– Olisin tietenkin halunnut kilpailla alusta asti, mutta sovimme jo alussa, etten starttaa ennen kuin olen täydessä kunnossa. Vielä emme ole siinä pisteessä, vaikka viime aikoina harjoittelu on tuntunut hyvältä. Tämä päätös ei tietenkään ole helppo, mutta mikään muu ei olisi järkevää pitkällä tähtäimellä, toteaa Dahlmeier itse.

25-vuotias saksalaishiihtäjä voitti helmikuussa olympiakultaa sprintti- ja takaa-ajokilpailuissa. Viime vuoden MM-kisoista hän korjasi viisi kultamitalia.

Toinenkin Kaisa Mäkäräisen kilpakumppani on sivussa tämän viikonlopun avauskisasta Pokljukassa, sillä Norjan Tiril Eckhoff jättää tapahtuman väliin sairastumisen vuoksi.