Suora

  • Urheiluruutu
  • CS:GO: IEM Chicago – loppuottelu
  • Uinnin MM, aamun kilpailut

Susijengiltä karmea romahdus – huono levypallopelaaminen aloitti pelin sotkeneen kierteen: "Emme päässeet omaan pelirytmiin"

Henrik Dettmann ja Sasu Salin nostivat toisella puoliajalla huonontuneen levypallopelaamisen suurimmaksi yksittäiseksi syyksi perjantain Venäjä-tappioon.

Maajoukkuekoripallo
Erik Murphy Dimitry Kulagin
Ilari Seppälä (vas.) yritti estellä Venäjän tehopelaajaa Dimitri Kulaginia.Martti Kainulainen / Lehtikuva

Urheilussa katkeran tappion jälkeen medialla ja yleisöllä on kova tarve löytää syitä epäonnistumisille. Valmentajat ja pelaajat tietävät, että otteluiden lopputuloksiin vaikuttavat monet tekijät, mutta Suomen koripallomaajoukkueen päävalmentaja Henrik Dettmann tietää myös, että yleisölle nämä tekijät kannattaa esittää yksinkertaisemmassa paketissa.

Suomi hävisi perjantaina tärkeän MM-karsintaottelun Venäjälle. Susijengi johti peliä 11 pisteellä vielä noin kahdeksan minuuttia ennen loppua, mutta Venäjä otti huiman loppukirin ja nousi tasoihin. Venäjä voitti 77–75, vaikka se johti ottelua ensimmäistä kertaa vasta jatkoajalla.

Päävalmentaja Dettmann löysi Suomen romahdukselle selvän syyn ottelun jälkeen.

– Jos yhden asian nostaa muiden yläpuolelle, se on levypallopelaamisemme toisella puoliajalla. Emme päässeet enää omaan pelirytmiin, Dettmann sanoi Yle Urheilulle.

– Sitten kun joudumme tällaiseen viisi vastaan viisi pelaamiseen, mikä lopulta johtaa siihen, että pitäisi yksi vastaan yksi pelaamisessa voittaa omia miehiä, niin siinä meillä on vielä parannettavaa. Meillä ei välttämättä ole pelaajia, jotka siihen pystyvät. Ainakaan niin paljon kuin vastustajalla oli.

Sadannen ottelunsa Suomen maajoukkueessa pelannut Sasu Salin nosti ottelun jälkeen esiin saman ongelman kuin Dettmann.

– Hävisimme levypalloja. Olimme niissä hyviä vielä ensimmäisellä puoliajalla. Meidän hyökkäyksemme jäi vähän paikoilleen, emmekä enää osanneet "skorata" lopussa. Hyökkäämisestä hävisi flow, Salin sanoi.

– Kaikki olivat valmiita vastaamaan Venäjän fyysisyyteen ja pelasivat sydämellä. Ei vain tullut niitä pieniä juttuja, joita on kaivattu. Se jäi kismittämään.

Seuraavaksi vastassa Bosnia-Hertsegovina

Tappio oli kova kolaus Suomen MM-kisahaaveille. Tappio pudotti Susijengin K-karsintalohkon viidenneksi. Lohkon kolme parasta pääsee MM-kisoihin.

– Olen hyvin ylpeä tavasta, jolla pelasimme. Hengellä pääsee hyvin pitkälle. Jos katsoo vastustajien työpaikkoja, niin he pelaavat paljon isommissa ja kovemmissa sarjoissa kuin meidän pelaajamme. Kirimme ison eron umpeen, mutta harmi, että se jäi yhden heiton varaan, Dettmann totesi.

Seuraavaksi Susijengi matkustaa Bosnia-Hertsegovinaan, jossa on luvassa vierasottelu maanantaina. Karsinnat päättyvät helmikuussa, kun Suomi kohtaa Ranskan kotona ja Venäjän vieraissa.

– Sanoin pelaajille, että jos pystymme pelaamaan näin hyvin, pystymme taistelemaan voitosta kaikissa tulevissa peleissä, Dettmann sanoi.

Lue myös:

Mikä trilleri! Susijengin MM-haaveille karu kolaus – Suomi menetti johtonsa Venäjää vastaan loppuhetkillä

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat