Suora

  • Suunnistuksen MM, viestit
  • Koripallomaaottelu Liettua - Venäjä
  • Suunnistuksen MM, viestit
  • Urheiluruutu
  • Hampaanjäljet

Suomalaistähti seurasi ärsyyntyneenä letkan hänniltä, kun kärki sai hiihdellä kaikessa rauhassa – harvinainen kisatapa jätti kaksijakoisen tunteen

Lillehammerin lauantain yhdistetyn kisassa urheilijat joutuivat ladulle ennen mäkiosuutta. Ryhmän keskeltä startannut Ilkka Herola kertoi tehneensä ladulla niin hyvän hiihdon kuin lähtökohdistaan pystyi.

yhdistetty hiihto
Ilkka Herola.
Ilkka Herola.Tomi Hänninen

Ilkka Herola on hiihto-osuuden jälkeen parhaana suomalaisena seitsemäs yhdistetyn maailmancupin Lillehammerin osakilpailussa. Lillehammerin lauantain kilpailussa hiihdettiin poikkeuksellisesti ennen mäkiosuutta ja hiihtäjien lähtöpaikat määräytyivät maailmancupin kokonaiskilpailun perusteella.

Tämä vaikutti suomalaisten kisaan, sillä esimerkiksi Herola pääsi starttaamaan numerolla 36, kaukaa kärjen takaa, ison ryhmän keskeltä.

– Hirveästi joutui tekemään turhaa työtä, kun piti kierrellä ja ohitella. Välillä vauhti pysähtyi kokonaan ja piti kiihdyttää uudestaan, Herola manasi.

– Ärsyttää katsoa tuolla takana, kun keulassa pääsee tasaista vauhtia vetämään rauhassa. Kun vetää letkassa, niin siellä on hirveää sätkimistä. Olisi pitänyt vetää pari edellistä kisaa paremmin, niin ei olisi tarvinnut lähteä sieltä takaa.

Herolan mukaan hiihto-osuuksilla on normaalilla kilpailusysteemilläkin letkoja, mutta yhteislähdössä tilanne oli se, ettei peräpäässä todellakaan ollut tilaa hiihtää omaa vauhtia.

Tällä kaudella hyppynsä kanssa tuskaillut Herola pohtikin Yle Urheilun haastattelussa, miten hyppy tällä kertaa irtoaa. Hänen mukaansa nyt on tärkeintä, ettei päästä itseään “vaipumaan koomaan”, vaan pystyy pitämään vireystilaa yllä.

– Mielessä on voitto, tietenkin! hän vakuutti nauraen, mutta vakavoitui sitten.

– Lähdetään hakemaan hyvää hyppyä, sijoitus on sitten mikä on. Ei nyt ainakaan hiihdosta jäänyt kiinni. Siinä tuli sellainen hiihto kuin oli tähän mahdollista tehdä.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lue myös:

Mitä ihmettä? Lillehammerissa kilpaillaan tavalla, joka oli viimeksi suosiossa liki sata vuotta sitten

Voiko näin karua kisaa ollakaan? Suomalaiset kämppäkaverukset kilkkasivat toisensa ladulta, suksi katosi ja toinen hajosi: “Sen päätin, että en keskeytä”

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat