Suora

  • Urheiluruutu
  • Lentopallon EM, Suomi - Turkki
  • Urheiluruutu

Suomen hiihtotähden alkukauden rajun sukelluksen pitäisi soittaa hälytyskelloja – asiantuntija Jauhojärvi: "Nyt täytyisi aika kriittisesti suhtautua"

Matti Heikkisen tulokset alkukaudesta ovat olleet kaukana siitä, mitä häneltä on odotettu. Yle Urheilun asiantuntija Sami Jauhojärven mukaan Heikkisen kannattaisi nyt keskittyä palautumiseen.

hiihto
Matti Heikkinen.
Matti Heikkinen.Tomi Hänninen

– Oli raskaampaa kuin odotin. Oli napsun verran parempi kuin Rukalla, mutta reilusti pitää parantaa, jos meinaa kärkikahinoihin keretä, tuumi Matti Heikkinen lauantain 15 kilometrin kilpailun jälkeen.

Heikkinen oli Rukan perinteisen hiihtotavan kisassa 35:s ja Lillehammerissa vapaan hiihtotavan kisassa 30:s. Se oli kaukana siitä, mitä seitsemän vuoden takaiselta maailmanmestarilta odotettiin.

– Jos miettii Rukan kisaa ja tämän päivän kilpailua, niin Heikkinen ei ole lähellekään siinä kunnossa, mitä syksyn testit antoivat odottaa, totesi Yle Urheilun asiantuntija Sami Jauhojärvikin.

– Onko nyt alkukauden harjoittelussa tehty virheitä ja ollaan palautumisen suhteen vaiheessa vai mistä johtuu, mutta nyt täytyisi aika kriittisesti suhtautua siihen, että ei Heikkisen taso ole tuolla noin sijoilla 30–35. Se on siellä sijalla 1–10, jos hän olisi kunnossa.

Jauhojärven mielestä Heikkisen kannattaisikin nyt rohkeasti puhaltaa peli poikki. Ensi viikonloppuna maailmancup jatkuu Beitostölenissä, jossa hiihdetään viestin lisäksi pitkät matkat, naiset 15 ja miehet 30 kilometriä vapaalla hiihtotavalla.

– Tämän hetkisen tiedon perusteella olisi varmaan syytä palautella ja hypätä maailmancupin sirkuksesta pois. Pitkät matkat 30 ja 50 kilometriä ovat aina olleet Heikkiselle haaste ja niistä palautuminen. Ainakin minä jättäisin sen kisan hiihtämättä ja keskittyisin Davosin 15 kilometrille, Jauhojärvi sanoi Urheilustudiossa.

Lue myös

Suomalaismiehet kaukana kärjestä – Lillehammerin raskas reitti vaati veronsa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat