Suora

  • Urheiluruutu
  • Elävä arkisto esittää

Kuumeinen Matti Suur-Hamari jälleen ykkönen Pyhällä – "Tänään oli kokemus valttia"

Pyhällä laskettiin lauantaina toinen paracrossin maailmacupin osakilpailu. Paralympiavoittaja Matti Suur-Hamari oli perjantaiseen tapaan selkeä voittaja.

urheilu
Paralumilautailija Matti Suur-Hamari
Paralumilautailija Matti Suur-HamariYle/Esa Fills

Matti Suur-Hamari jatkoi lauantaiaamun aikalaskussa siitä, mihin perjantaina jäi. Yöllä noussut kuume ei hidastanut suomalaisen vauhtia ja hän oli aikalaskun ykkönen ajalla 35,95.

– Kyllä se voitto aika hyvälle maistuu. Pikkasen oli vaikea päivä. Kuume nousi yöllä enkä saanut nukuttua. Kuumelääkkeen voimalla saatiin hyvin naulattua kisa pakettiin. Olo on väsynyt, mutta onnellinen, Suur-Hamari hymähti.

– Rata oli tosi pehmeä ja mutkat kuoppaisia. Tänään oli kokemus valttia. Piti malttaa laskea oikeita linjoja ja katsoa rauhassa, miten rata kuluu. Se, että malttoi tehdä rauhassa omat päätökset, vei tänään piikkipaikalle.

Paracrossin maailmancupkausi avattiin Pyhällä ja Suur-Hamari otti voitot molemmista kisoista. Toista kertaa Pyhällä käyty maailmancup sai suomalaiselta kiitosta.

– Urheilijat olivat huolissaan lumitilanteen takia. Vakuuttelin kaikille, että jos Pyhältä sanotaan, että kisat pidetään, niin kyllä tänne rata saadaan. Hienot kaksi maailmancupkisaa saatiin laskettua, Suur-Hamari kiitteli.

Suur-Hamarin kauden päätavoite on Pyhällä keväällä käytävät MM-kisat. Nyt Pyhällä laskettiin vähässä lumessa, kovassa tuulessa ja vesisateessa. Maaliskuun lopussa tilanne on toivottavasti parempi.

– Tosi siistiä, että kisat ovat täällä. Mitä sen parempaa urheilija voisi kuvitella kuin arvokisat melkein omalla takapihalla? Olen ollut Pyhällä ensimmäisellä leirillä vuonna 2013 ja on upeaa, että arvokisat ovat samassa paikassa kotiyleisön edessä, Suur-Hamari hehkutti.

Entä vammattomien kisat? Ehtiikö kaiken paralumilautailussa voittanut Suur-Hamari niihin tällä kaudella?

– Kalenteri on täyttynyt tälle kaudelle kiitettävästi vammaispuolen kisoista. Kanadassa lasken ehkä yksi tai kaksi vammattomien kisaa, jos aikataulut osuvat kohdilleen. Ensi kaudella keskityn ehkä enemmän vammattomien kisoihin ja katson miten vauhti siellä riittää. Tämän kauden päätavoite on ehdottomasti Pyhän MM-kisat, Suur-Hamari päätti.

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat