Suora

  • Urheilukierros
  • Boulderoinnin SM-kisat
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: ITA - CHN
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: NED - JPN
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

Ruotsalaisen NHL-tähden hämmentävä sopimussaaga päätökseen viimeisellä minuutilla – William Nylander jatkaa Torontossa

Toronto Maple Leafs on tehnyt kuuden vuoden jatkosopimuksen ruotsalaishyökkääjä William Nylanderin kanssa.

NHL
Toronton William Nylander kiekossa.
William NylanderAOP

Jääkiekkofanit odottelivat malttamattomina uutista lauantaina puoliltaöin Suomen aikaa. Tähtipelaaja William Nylanderin oli tehtävä sopimus ennen vuorokauden vaihtumista, muuten hän ei olisi saanut pelata tällä kaudella NHL:ssä.

Uutinen tuli minuutti ennen takarajaa. Pohjoisamerikkalaislähteet kertoivat, että Nylander, 22, on solminut Toronto Maple Leafsin kanssa kuuden vuoden jatkosopimuksen.

Toronto Maple Leafsin ja Nylanderin sopimusvääntö on ollut yksi NHL:n alkukauden puheenaiheista. 22-vuotias Nylander on pelannut kolme kautta NHL:ssä ja hänen tulokassopimuksensa umpeutui viime kesänä.

Nylanderista tuli rajoitettu vapaa agentti, joka ei palannut syksyllä kaukaloon sopimusneuvotteluiden takia. Nylander ja Maple Leafs eivät päässeet yhteisymmärrykseen pelaajan arvosta.

Yhteisymmärrys kuitenkin löytyi viime hetkellä. TSN:n mukaan (siirryt toiseen palveluun) Nylander tienaa kuuden vuoden sopimuksestaan yhteensä 41,4 miljoonaa dollaria. Hänen vuosipalkkansa on 6,9 miljoonaa dollaria eli noin 6 miljoonaa euroa.

Nylander on kahdella edellisellä kaudella tehnyt kullakin 61 pistettä ja kuulunut Maple Leafsin avainpelaajiin. Ruotsalaistähti on Maple Leafsin ykköskierroksen varaus vuodelta 2014.

– William on huippupelaaja ja kovassa kunnossa. Uskomme hänen tulevan takaisin ja peluutamme häntä, kun hän palaa, päävalmentaja Mike Babcock sanoi ennen sopimusneuvottelujen ratkeamista.

Lue myös:

Patrik Laine valittiin NHL:n kuukauden pelaajaksi – suomalaiset dominoivat tätäkin tilastoa juuri nyt

Katso uskomaton temppu! Lukon maalivahti Lassi Lehtinen teki maalin TPS:n verkkoon

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat