Suora

  • Jalkapallon naisten maaottelu: FIN - ISL
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: CHN - ESP
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: RSA - GER
  • Urheiluruutu
  • Jalkapallon naisten maaottelu Suomi - Islanti 17.6.
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: NGA - FRA
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: KOR - NOR
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

Italian tähdittämä EM-karsintalohko jätti Huuhkajien päävalmentajalle ristiriitaisen tunteen: “Ei unelmalohko, muttei pahin mahdollinenkaan”

Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva uskoo, että sunnuntaina arvotussa EM-karsintalohkossa tullaan pelaamaan paljon ristiin.

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue
Markku Kanerva.
Markku Kanerva johtaa Huuhkajat keväällä kohti uutta EM-karsintaurakkaa.Jaakko Stenroos / AOP.

Suomi kohtaa jalkapallon EM-karsinnoissa ensi vuonna Italian, Bosnia ja Hertsegovinan, Kreikan, Armenian ja Liechtensteinin. Sunnuntaina Dublinissa arvottu lohko jätti päävalmentaja Markku Kanervalle ristiriitaisen tunteen.

– Ei se unelmalohko ole, muttei myöskään pahin mahdollinen. Melko tyytyväinen arvontaan voi olla, Kanerva sanoi Yle Urheilulle.

Italia jäi sensaatiomaisesti ulos kesän MM-kisoista Venäjällä, ja päävalmentajaksi palkattu Roberto Mancini rakentaa joukkueelle uutta tulevaisuutta. Kanerva sysää suosikin paineet suosiolla saapasmaan suuntaan.

– Kyllähän se kova joukkue on ja varmasti se ennakkosuosikki tähän lohkoon. Aika näyttää, mitä ne hänen tekemänsä muutokset ovat, mutta onhan siellä paljon kokemusta ja yksilötaitoa Marco Verrattin ja Lorenzo Insignen johdolla.

– Ei se kuitenkaan mikään ylitsepääsemätön este ole, kuten ei ole mikään muukaan. Olemme osoittaneet Kansojen liigassa ja aiemminkin, että voimme kamppailla myös isoja maita, kuten Italiaa vastaan.

Bosnia ja Hertsegovina sekä Armenia ovat joukkueita, joista Suomella ei tuoretta kokemusta ole. Kreikka sen sijaan on tuttu syksyn peleistä Kansojen liigassa. Kotona Tampereella Suomi voitti 2-0, mutta Huuhkajien lohkovoiton varmistanut ottelu Ateenassa päättyi Kreikalle 1-0.

– Kreikasta meillä on tuore tuntuma, ja lähdemme hakemaan revanssia siitä vieraspelistä. Bosnia on laadukas joukkue, jossa Edin Dzeko on johtotähtenä, mutta ei sekään mikään mahdoton ole. Armenia on varmasti myös yllättävä ryhmä.

– Kaiken kaikkiaan lohko on aika kiharainen, ja ristiinpelaamista tulee varmasti aika tavalla.

Valmistautuminen heti käyntiin

Kanerva sanoo, että etenkin tuntemattomampiin vastustajiin ryhdytään pureutumaan välittömästi. Karsinnat alkavat maaliskuun lopulla vieraspelillä, ja silloin Suomen täytyy olla valmiina.

– Valmistautuminen vaatii kovaa “skouttausta”, ja vastustajien analysointi laitetaan käyntiin heti. Pyrimme hankkimaan kaiken tarvittavan tiedon, jotta olemme valmiita, kun karsinta käynnistyy.

– Mielenkiintoista katsoa, miten aloitetaan. Liechtenstein vieraissa voisi olla esimerkiksi hyvä avaus.

Suomi tienasi syksyisellä lohkovoitollaan Kansojen liigassa varmuudella pudotuspelipaikan välieriin maaliskuulle 2020. Kisapaikka EM-lopputurnauksessa on kuitenkin mahdollista varmistaa jo karsintalohkon kautta.

Kanerva toivoo, että pelaajat olisivat hyvässä vireessä, kun karsintaurakka maaliskuussa käynnistyy.

– Yksi edellytys menestymiselle on myös se, että pelaajamme ovat terveenä ja hyvällä pelituntumalla varustettuja, kun pelejä ryhdytään pelaamaan. Suoritustasomme täytyy olla myös huipussaan, jos meinaamme napsia pisteitä etenkin vieraista näiltä kovilta mailta.

– Pudotuspelit odottavat, mutta totta kai tähän panostetaan täysillä. Usko ja luottamus ovat korkealla, Kanerva päätti.

Lue myös:

Italia sekä Bosnia ja Hertsegovina Suomen kovimmat haasteet – tässä on Huuhkajien EM-karsintalohko

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat