Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Painin MM, Kreikkalais-roomalainen paini
  • Painin MM, Kreikkalais-roomalainen paini
  • Painin MM: Kreikkalais-roomalainen paini
  • Lentopallon EM, Venäjä - Suomi
  • Urheiluruutu
  • Rallin MM, Turkki, kisakooste
  • Urheiluruutu

Ederin ongelmista ei ollut tietoakaan, kun hän toi Suomen vaihtoon kärjessä – "Ajattelin, että laitetaan Kaisa sinne keulalle, kun sinne hän menee kuitenkin"

Mari Ederillä oli ongelmia vielä lumileirien aikaan, mutta maailmancupin avauksessa hän oli jo oivassa vireessä.

ampumahiihto
Mari Eder.
Mari Eder.Getty Images

Mari Eder oli vielä muutama viikko sitten epävarma kilpailukunnostaan, sillä hän joutui lumileirien aikaan reagoimaan harjoitteluohjelmaansa kroppansa ylikuormittuneisuuden takia.

Maailmancupin avauksessa Pokljukan sekaviestissä Eder osoitti olevansa jo mainiossa vireessä. Eder ampui makuupaikalla puhtaasti ja pystypaikalla joutui käyttämään vain yhden varapatruunan, jolla sai taulun puhtaaksi.

– Loistava avaus maailmancupkauteen! Tämä oli Marilta niin tasapainoista suoritusta kuin häneltä voi vain olla, Yle Urheilun asiantuntija Sannaleena Perunkakin kehui.

Eder toi Suomen ensimmäisenä vaihtoon, vaikka ei tätä ollut suunnitellutkaan. Hän lähetti ladulle Kaisa Mäkäräisen 0,2 sekunnin erolla Ranskaan.

– Tuossa tullaan kovalla vauhdilla ja ajattelin, että en lähde turhaan lopputönkäreissä tulemaan muiden rinnalle, kun siinä tuntui aikaisemmin kolistelua olevan. Muut eivät tehneet mitään tuohon laskuun, niin luistelin ohi. Ajattelin, että laitetaan Kaisa sinne keulalle, kun sinne hän menee kuitenkin, Eder kertoi Yle Urheilun haastattelussa.

Avausosuudella Ruotsin Emma Nilsson ja Yhdysvaltojen Susan Dunklee kolaroivat toisiinsa, mutta Eder välttyi kolisteluilta. Hänen mukaansa latu oli yllättävän hyvässä kunnossa olosuhteisiin nähden.

– Ihan hyvältä tuntui. Yllättävän hiljaa mentiin ensimmäistä kierrosta, mutta sain rauhallisen alun. Joskus ollut alku hermostuneempikin.

Mäkäräinen toi Suomen toiseen vaihtoon puolen minuutin johtoasemassa. Kolmannella osuudella Tero Seppälä joutui kiertämään yhden sakkoringin ja joukkueen ankkuri Olli Hiidensalo toi Suomen viidentenä maaliin. Kilpailun voitti Ranska ennen Sveitsiä ja Italiaa. Venäjä kiilasi vielä Suomen eteen.

Lue myös:

Kaisa Mäkäräiseltä mykistävää vauhtia kauden avauskisassa – lähetti joukkuetoverinsa matkaan ylivoimaisessa johdossa: "Väännettiin vähän vitsiä siitä"

Kaisa Mäkäräisen ja Mari Ederin loistamisen lisäksi Suomi pärjää nyt myös joukkueena – uusi päävalmentaja: "Hyvä arvosana vähän pidemmällä miinuksella"

Pokljuka on mieluisa paikka Mäkäräiselle kauden avaukseen Östersundin sijaan: "Mieli kirkastuu kummasti kun on valoa enemmän"

Nouseeko Kaisa Mäkäräinen jälleen maailmancupin voittajaksi? Lue kattava kausiennakko: "Uusia nousee huipulle joka vuosi"

Saksan ampumahiihtotähti ei ole vieläkään valmis kilpailuihin – avaa maailmancup-kautensa vasta ensi vuonna

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat