Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Rytmisen MM, 4-ottelun B-ryhmän finaali
  • Painin MM, vapaapaini
  • Painin MM, naisten paini
  • Rytmisen MM, 4-ottelun A-ryhmän finaali
  • Rytmisen MM, 4-ottelun B-ryhmä
  • Painin MM: vapaapaini ja naisten paini
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Rytmisen MM, 4-ottelun A-ryhmä

Kaisa Mäkäräiseltä mykistävää vauhtia kauden avauskisassa – lähetti joukkuetoverinsa matkaan ylivoimaisessa johdossa: "Väännettiin vähän vitsiä siitä"

Kaisa Mäkäräinen oli ylivoimaisessa hiihtokunnossa Pokljukan sekaviestin toisella osuudella.

ampumahiihto
Kaisa Mäkäräinen
AOP/Itar-Tass

Suomen naisampumahiihtäjät olivat odotetun vahvoja Pokljukan sekaviestin avausosuuksilla. Mari Eder toi Suomen ensimmäiseen vaihtoon 0,2 sekuntia ennen Ranskaa ja Kaisa Mäkäräinen jatkoi . Mäkäräinen lähetti Tero Seppälän ladulle liki puolen minuutin johtoasemassa Italiaan nähden. Joensuulainen ehti vielä huikata ladulle lähteneelle Seppälälle ohjeita.

– Väännettiin vähän vitsiä siitä, kun viime vuonna sanoin Terolle, että nauti. Nyt sanoin vain, että joudut taas nauttimaan, hän paljasti.

Mäkäräinen oli toisella osuudella ylivoimaisesti nopein hiihtäjä. Lyhyt matka ja kova vauhti meinasivat kuitenkin kostautua. Hän ampui viimeisen laukauksensa ohi, mutta sai laikan pudotettua varapatruunalla

– Ensimmäinen kierros oli hyvä, mutta sitten iski ihan hirveät hapot, leveästi hymyillyt Mäkäräinen kertoi Yle Urheilun haastattelussa.

– Vähän pelkäsin toisella ringillä, että miten sen pystyn kanssa käy, kun jalat ovat niin hapoilla. Se viimeinen vain karkasi, sillä ei ollut mitään tekemistä happojen kanssa.

Mäkäräinen oli tyytyväinen ampumiseensa ja etenkin siihen, että kisajärjestäjät olivat saaneet ampumapenkan niin hyväksi.

– Alkutalvesta kun on vähän lunta, niin penkat tahtovat olla möykkyisiä ja koloisia. Se tekee helposti huonoa asentoa makuulle ja makuu on vähän ollut sen takia ailahtelevaa.

Nyt Pokljukassa on ollut kuitenkin ampumapenkka kunnossa ja Mäkäräinen kertoi saaneensa sen takia ampumisesta kiinni yhtä hyvin kuin kesäharjoituksissa.

– Pysty on tuntunut hyvälle. Ykkösissä jos pysytään silloin tällöin ja välillä nollia, niin siihen pitää olla ihan tyytyväinen, hän naurahti.

Seppälä joutui kolmannella osuudella kiertämään yhden sakkoringin ja joukkueen ankkuri Olli Hiidensalo toi Suomen viidentenä maaliin. Kilpailun voitti Ranska ennen Sveitsiä ja Italiaa. Venäjä kiilasi vielä Suomen eteen.

Lue myös:

Ederin ongelmista ei ollut tietoakaan, kun hän toi Suomen vaihtoon kärjessä – "Ajattelin, että laitetaan Kaisa sinne keulalle, kun sinne hän menee kuitenkin"

Kaisa Mäkäräisen ja Mari Ederin loistamisen lisäksi Suomi pärjää nyt myös joukkueena – uusi päävalmentaja: "Hyvä arvosana vähän pidemmällä miinuksella"

Pokljuka on mieluisa paikka Mäkäräiselle kauden avaukseen Östersundin sijaan: "Mieli kirkastuu kummasti kun on valoa enemmän"

Nouseeko Kaisa Mäkäräinen jälleen maailmancupin voittajaksi? Lue kattava kausiennakko: "Uusia nousee huipulle joka vuosi"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat