1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Salibandyn harrastajamäärät kasvavat, MM-kisoissa tehdään yleisöennätyksiä – yhtä lajin ongelmaa ei Suomessa silti kukaan osaa ratkaista

Urheiluhulluissa keskustellaan tänään salibandyn kasvusta ja lajin tulevaisuudesta – sekä pelin että bisneksen näkökulmasta.

Jussi Paasi juontaa Urheiluhullut-ohjelmaa maanantaisin Radio Suomessa. Kuva: Yle

Harrastajamäärät kasvavat Suomessa kohisten. Tshekissä parhaillaan pelattavissa MM-kisoissa tehtiin heti turnauksen alussa komeita yleisöennätyksiä. Kaiken lisäksi salibandy on ottanut huippu-urheilun näkökulmasta isoja harppauksia viime vuosien aikana.

Peli muuttuu koko ajan nopeammaksi ja laji ammattimaisemmaksi, mutta yhtä asiaa ei kukaan ole kuitenkaan Suomessa pystynyt vielä ratkaisemaan: kuinka saada yleisö kiinnostumaan kotimaan pääsarjasta.

Urheiluhulluissa sukelletaan maanantaina syvälle salibandyn ytimeen. Suorassa lähetyksessä keskustelevat Tampereen yliopiston filosofian yliopistonlehtori ja dosentti, entinen salibandyvalmentaja Jani Hakkarainen, ja Salibandyliiton puheenjohtaja Risto Kauppinen. Ohjelman juontaa toimittaja Jussi Paasi.

**Urheiluhullut maanantaisin Radio Suomessa kello 18.05 ja podcastina Yle Areenassa.
**

Lue myös:

Rakkaus, joka saa yli 40-vuotiaan legendan yhä innostumaan pihapeleistä – maailmanennätyksen tekevä Mika Kohonen paljastaa hetken, jolloin äänet pään sisällä huusivat: "Mun ei enää kuuluisi olla täällä"