Suora

  • Dota 2: The International
  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Esteratsastus
  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Esteratsastus
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Harvinainen tilanne Suomen tennislupauksella – jaettu turnausvoitto

Oona Orpana ja ukrainalainen Daria Snigur jakoivat mestaruuden Turkissa ITF-turnauksessa, kun finaali jäi pelaamatta sateen vuoksi.

tennis
Oona Orpana
Suomen Tennisliitto

Suomen naistenniksen suurlupauksen Oona Orpanan, 17, turnaus sai harvinaisen päätöksen Turkin Antalyassa. Loppuotteluun 15 000 dollarin ITF-turnauksessa edennyt Orpana ja ukrainalainen Daria Snigur jakoivat mestaruuden, kun finaali jäi pelaamatta sateen vuoksi. Molemmat pelaajat saavat finaalipaikan tuomat rankingpisteet ja palkintorahat.

Sijoittamaton Orpana (WTA-732) selvitti kaksi ensimmäistä kierrosta ilman erätappioita, mutta puolivälierästä muodostui todellinen jännitysnäytelmä. Siinä Orpana oli suurissa ongelmissa valkovenäläistä Katyarina Paulenkaa (WTA-835) vastaan. Paulenka johti ottelua jo 6-4, 5-2. Orpana selvitti vastustajan ottelupalloja ja eteni lopulta välieriin eräluvuin 4-6, 7-5, 6-4.

– Puolivälierä oli tiukka ja koko päivä rankka, sillä pelasin kaksi ottelua sateiden viivästettyä aikatauluja. Puolivälierän toisessa erässä vastustajalla oli neljä ottelupalloa, kertoi Orpana Tennisliiton tiedotteessa.

Välierässä Orpana hallitsi ottelua alusta loppuun kuudenneksi sijoitettua romanialaista Ioana Gasparia (WTA-698) vastaan ja voitti ottelun 6-3, 6-3. Loppuotteluun eteni myös 16-vuotias ukrainalaiskarsija Daria Snigur (WTA-846).

Finaali jäi sitten kokonaan pelaamatta. Turnausta häirinneet sateet pakottivat jo sunnuntaina keskeyttämään nelinpeliturnauksen ja siirtämään kaksinpelifinaalin lisäpäivälle, eli maanantaille. Sade esti loppuottelun myös maanantaina.

Kansainvälisen Tennisliiton ITF:n sääntöjen mukaan turnausta voi pitkittää yhdellä päivällä, mikäli esimerkiksi huonon sään johdosta turnausta ei saada pelatuksi turnausviikon aikana.

– Vähän jännä fiilis, ei tunnu ihan mestaruudelta. Hyvä viikko kokonaisuudessaan, vaikka lopetus oli hassu. Omasta pelistä jäi hyvä fiilis. Henkisesti viikko oli vaikea, kun sade sotki niin paljon. Tarkoituksenani on pelata vielä kaksi turnausta täällä Turkissa. Toivottavasti sateet eivät sotke enempää aikatauluja, kommentoi Orpana.

Orpanan uran ensimmäinen kaksinpelin ammattilaisturnausvoitto tuli niin ikään Turkin Antalyassa lokakuun alussa. Orpanan palkintokaapista löytyy tältä syksyltä myös kaksi nelinpelin ammattilaisvoittoa.

Lue myös:

Suomalaisten supertennisviikko kesti loppuun asti – Orpana juhli tuplamestaruutta

Lähteet: Suomen Tennisliitto

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat