Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Ronaldon ja Messin valtakausi ohi jalkapallossa – Ballon d'Or meni keskikenttätaituri Luka Modricille

Jalkapallon Kultainen pallo -palkinto (ranskaksi Ballon d'Or) jaettiin maanantaina Pariisissa.

urheilu
Kroatian Luka Modric (vas.) ja Ranskan Kylian Mbappe saivat pokaalit aiemin myös Fifalta.
Kroatian Luka Modric (vas.) ja Ranskan Kylian Mbappe saivat pokaalit aiemin myös Fifalta.AOP

Real Madridin ja Kroatian jalkapallosuuruus Luka Modric, 33, on saanut Kultainen pallo -palkinnon maanantaina. Keskikenttätaituri johti tänä vuonna Realin Mestarien liigan voittoon ja hääri Kroatian MM-hopeajoukkueen kapteenina.

Myös Kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa valitsi Modricin aiemin vuoden 2018 parhaaksi pelaajaksi. Ballon d'Or-äänestyksessä toiseksi tuli tällä kertaa viisinkertainen voittaja Cristiano Ronaldo ja kolmanneksi ranskalainen Antoine Griezmann.

Yli 30 vuotta täyttäneet Cristiano Ronaldo ja Lionel Messi olivat kilpailleet maailman parhaan jalkapalloilijan tittelistä keskenään edelliset kymmenen vuotta. Huippukaksikko oli rohmunnut "planeetan parhaan jalkapalloilijan tittelin" aiemmin aina vuodesta 2008 lähtien.

PSG:n ja Ranskan MM-sankarihyökkääjä Kylian Mbappe arvostettiin parhaaksi alle 21-vuotiaaksi jalkapalloilijaksi (Kopa Trophy) Pariisissa. Mbappe on viimeistellyt kalenterivuoden aikana pelaamissaan 56 ottelussa yhteensä 32 maalia niin seura- kuin maajoukkuepaidassa.

Naisten järjestyksessään ensimmäinen Ballon d'Or meni norjalaiselle Ada Hegerbergille. 23-vuotias hyökkääjä on esiintynyt edukseensa muun muassa Lyonin riveissä, kun seura juhli naisten Mestarien liigan voittoa. Hegerberg pyssytti naisten UCL:ssä viime kaudella ennätykselliset 15 turnausosumaa.

Kultainen pallo -palkinnon valitsivat tällä kertaa 45 jalkapallotoimittajan muodostama ydinryhmä.

Aiemmat voittajat

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat