Suora

  • Yleisurheilun GP-sarja, Lapinlahti
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Uimahyppyjen MM, naisten 3 m:n alkukilpailu

Historiallisesti palkitulle naisjalkapalloilijalle esitetty twerkkaus-kysymys nostatti kohun – huippu-urheilijat haukkuivat haastattelijan

Ada Hegerberg voitti ensimmäisenä naisena Kultaisen pallon.

jalkapallo
Kultaisen pallon ensimmäisenä naisena maailmassa voittanut norjalainen Ada Hegeberg DJ Martin Solveigin haastattelussa lavalla.
AFP / Lehtikuva

Jalkapallon arvostetut Kultainen pallo -palkinnot jaettiin maanantai-iltana Pariisissa. Ensimmäistä kertaa palkinto jaettiin myös naispelaajalle.

45 jalkapallotoimittajan ryhmä valitsi Kultaisen pallon saajaksi Lyonin norjalaishyökkääjän Ada Hegerbergin. Palkitsemisen jälkeisestä haastattelusta nousi kohu, johon useat huippu-urheilijat ottivat kantaa.

DJ:nä ja haastattelijana gaalassa toiminut Martin Solveig kysyi Hegerbergiltä, osaako tämä twerkata. 23-vuotias norjalaisurheilija kuittasi kysymyksen nopeasti sanomalla ei.

Esimerkiksi tennistähti Andy Murray otti tilanteeseen voimakkaasti kantaa sosiaalisessa mediassa.

– Jälleen yksi esimerkki naurettavasta seksismistä, jota on edelleen urheilussa. Tiedoksi kaikille, ketkä ajattelevat, että ihmiset ylireagoivat ja sanovat kysymyksen olleen vitsi: ei ollut. Olen ollut mukana urheilussa koko elämäni ja seksismiä on epätodellisen paljon, Murray kirjoitti Instagram-tilinsä (siirryt toiseen palveluun) Stories-osiossa.

– Palkinto jaettiin ensimmäistä kertaa naiselle, ja tämä hemmetin idiootti tuhosi sen hetken, ruotsalainen jalkapallovalmentaja ja entinen maajoukkuepelaaja Johanna Almgren twiittasi (siirryt toiseen palveluun).

– Kuinka typerä kysymys lavalla. Epäkunnioittavaa, norjalainen jalkapallolegenda John Arne Riise kirjoitti Twitter-tilillään.

Hetkeä aiemmin Hegerberg oli kiitospuheessaan kertonut toivovansa nuorten naisurheilijoiden uskovan itseensä.

Ada Hegerberg Kultainen pallo -palkinto käsissään.
AFP / Lehtikuva

Solveig pyysi kysymystään anteeksi Twitter-tililleen lataamassa videossa (siirryt toiseen palveluun). Myöhemmin hän vielä julkaisi tilillään kuvan hänestä ja Hegerbergistä paiskaamassa kättä (siirryt toiseen palveluun).

– Tämä johtuu heikosta englannin kielen taidostani. Tarkoituksenani ei ollut pahoittaa kenenkään mieltä enkä tiennyt, että joku voisi nähdä kysymykseni loukkaavana, Solveig perusteli.

BBC Sportin mukaan (siirryt toiseen palveluun) Hegerberg oli sanonut tulkinneensa Solveigin kysymyksen vitsinä. Kaksikko tanssi myöhemmin Frank Sinatran tahtiin.

– Rehellisesti sanottuna olin vain iloinen saatuani tanssia ja voitettuani Kultaisen pallon, Hegerberg oli sanonut BBC:lle.

Hegerberg teki viime kaudella Mestarien liigassa ennätykselliset 15 maalia ja juhli liigan voittoa seurajoukkueensa Lyonin paidassa.

Lue myös:

Ronaldon ja Messin valtakausi ohi jalkapallossa – Ballon d'Or meni keskikenttätaituri Luka Modricille

Häikäisevä suomalaishyökkääjä tykittää maaleja ja opettelee Pariisissa poskisuudelmia – Linda Sällström halusi miljonääriksi, mutta tulikin onnelliseksi

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat