Suora

  • Uimahyppyjen EM
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Hallinto-oikeus helpotti vain 30 000 eurolla Olympiakomitean takaisinperintää – avustusrahoja palautettava noin 380 000 euroa

Olympiakomitea vaati takaisin perittävän summan tuntuvaa pienentämistä.

Muu urheilu
Helsingin Olympiastadionin yleiskuvaa
AOP

Hallinto-oikeus on alentanut Olympiakomitealta takaisin perittävän valtionavustuksen määrää 30 000 eurolla, mutta hylännyt Olympiakomitean tekemän valituksen muilta osin.

Opetus- ja kulttuuriministeriö oli tarkastanut Olympiakomitean rahankäytön ja määrännyt sen maksamaan takaisin vuoden 2014 valtionavustuksia yli 400 000 euroa. Olympiakomitea teki takaisinperinnästä oikaisuvaatimuksen, jonka ministeriö hylkäsi kesällä 2016. Tämän jälkeen Olympiakomitea valitti asiasta hallinto-oikeuteen ja vaati takaisinperinnän vähentämistä korkeintaan 215 000 euroon. Takaisin perittävästä summasta runsaat 237 000 euroa syntyi Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön palkkakuluista.

OKM:n tarkastusraportti moitti monelta osin Olympiakomitean rahankäyttöä: hankintoja ilman kilpailutusta, Sotshin 2014 olympialaisissa maksettuja tyhjiä hotellihuoneita sekä suurien summien käyttämistä kokouskuluihin ja johtajien kilometrikorvauksiin.

Olympiakomitea on valittanut hallinto-oikeuteen myös liikuntajärjestö Valon valtionavustusten takaisinperinnästä. Tämä summa on yli 1,7 miljoonaa euroa. Valo sulautui Olympiakomiteaan vuoden 2017 alussa.

Lue myös:

Olympiakomitea pettyi hallinto-oikeuden päätökseen – mahdollisiin jättilaskuihin on varauduttu jo aiemmin

Olympiakomitean taloudessa huomautettavaa - ministeriö haluaa avustuksia takaisin liki puoli miljoonaa

Urheilun valtionavustuksia peritään takaisin peräti 1,75 miljoonaa euroa

Urheilun kattojärjestö käytti valtionavustuksia väärin: "Tänä päivänä käytännöt voivat olla toisia"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat