Suora

  • Lumilautailun ja freestylen MM: Parikumpareet
  • Parikumpareet

Vakava polvivamma ei hidasta – Suomen menestynein keihäänheittäjä Tero Pitkämäki, 35, aikoo jatkaa yhä uraansa: "Ihan satavarmaa ei ole, pystyykö"

Tero Pitkämäki jatkaa uraansa ensi vuodelle, vaikka viime kausi keskeytyi polven ristisiteen katkeamiseen.

yleisurheilu
Tero Pitkämäki
Tomi Hänninen

Suomen yleisurheilun kirkkain tähti Tero Pitkämäki jatkaa vielä komeaa uraansa. Pitkämäki kertoi päätöksestään tiistaina tiedotustilaisuudessaan Seinäjoella.

– Viikko sitten tein päätöksen. Niin kauan märehdin asiaa. Tein positiviisen päätöksen, että vielä koitan heittää. Ihan satavarmaa se ei ole, pystyykö. Mutta sen verran valoisa viimeinen kuukausi oli, että heräsi kisavietti jälleen kerran. Homma jatkuu näillä näkymin, Pitkämäki sanoi tiedotustilaisuudessa.

Parin viikon päästä 36 vuotta täyttävä Pitkämäki on Suomen menestynein keihäänheittäjä, kun katsotaan arvokisamitalien määrää.

Pitkämäen uran kirkkain kruunu on vuoden 2007 maailmanmestaruus Osakan kisoista. Sen lisäksi hänellä on MM-kisoista hopea ja pronssi. EM-kisoissa Pitkämäki on pokannut kaksi pronssia ja yhden hopean. Olympialaisissa Pitkämäki on saavuttanut yhden pronssimitalin Pekingissä 2008. Yhteensä arvokisamitaleita on siis seitsemän.

Pitkämäki loukkasi polveaan kesäkuussa Paavo Nurmen kisoissa. Polven eturistiside meni poikki viimeisessä heitossa. Sen jälkeen Pitkämäki yritti vielä kuntouttaa polvea EM-kisoja varten, mutta heinäkuussa hän päätti kuitenkin mennä polvileikkaukseen.

Elokuun alussa tehdyn leikkauksen jälkeen Pitkämäki vaikeni jatkosuunnitelmistaan tähän päivään saakka. Syyskuun alussa Pitkämäki sanoi Yle Urheilun haastattelussa haluavansa aikaa pohtia tunteitaan ja motivaatiotaan uran jatkumiseen.

Ensi vuonna yleisurheilun MM-kisat käydään normaalia myöhemmin, kun mitaleista taistellaan vasta syys-lokakuun vaihteessa Dohassa Qatarissa.

Lehtikuva Tero Pitkämäki
Tero Pitkämäki loukkaantui Turussa

Lue lisää:

Tero Pitkämäki oli jo lopettanut uransa, kunnes pääsi juoksulenkille: "En halunnut luovuttaa"

Kommentti: MM-kisojen myöhäinen ajankohta on todellinen onnenpotku – Tero Pitkämäellä aito mahdollisuus palata huippukuntoon, mitalipuheet kannattaa silti unohtaa

Tero Pitkämäki haki tulevalle vuodelle 20 000 euron apurahaa – manageri ei puhu uran jatkumisesta vielä: ”Ei ole minkäänlaista päätöstä”

Tero Pitkämäki otti kantaa kuumaan suomalaiseen yleisurheilukeskusteluun: "Pohjakosketus on luultavasti tehty – tulevaisuudessa menestystä tulee paremmin"

Tero Pitkämäen polvi muljahteli sijoiltaan heti kovaa heitettäessä – uskomaton arvokisaputki menee poikki

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat