Suora

  • Yleisurheilun GP-sarja, Lapinlahti
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Uimahyppyjen MM, naisten 3 m:n alkukilpailu

Susijengin tie MM-kisoihin on yhä todella vaikea – Koponen ehkä sivussa ja pelkät voitotkaan eivät välttämättä riitä

Suomi piti unelman ensi vuoden MM-kisoista elossa maanantaina, mutta tilanne on edelleen hankala. Helmikuun viimeisissä karsintapeleissä Suomen pääsy MM-kisoihin ei olekaan täysin omissa käsissä.

koripallo
Petteri Koponen vs Bosnia
AOP/Matti Raivio

Suomen miesten koripallojoukkue säväytti nousemalla voittoon tärkeässä MM-karsintapelissä Bosnia-Hertsegovinassa maanantaina. Tappiolla Suomen haaveet MM-kisoihin olisivat jääneet erittäin ohuiksi. Käytännössä tappio olisi tarkoittanut MM-haaveiden päättymistä.

Voitolla MM-unelma pysyi kuitenkin reippaasti elossa. Silti Suomen tie ensi vuoden kisoihin Kiinaan on vaikea.

Suomi kohtaa helmikuun viimeisissä karsintapeleissä ensiksi kotikentällä Ranskan ja sitten vieraissa Venäjän.

Ranska ja Tshekki ovat jo varmistaneet paikan MM-kisoihin. Lohkon viimeisestä paikasta kisaavat Suomi, Venäjä ja Bulgaria.

Venäjä kohtaa helmikuussa ensiksi Bulgarian kotonaan. Suomi toivonee Bulgarialta ottelussa apuja, sillä heidän voitollaan ratkaisut MM-kisapaikasta venyisivät viimeiselle kierrokselle. Jos Suomi voittaa Ranskan ja Bulgaria Venäjän, niin silloin Suomelle riittää päätöspelistä pelkkä voitto Venäjästä. Jos taas Suomi häviää Ranskalle ja Bulgaria voittaa, niin Suomen täytyisi tällöin voittaa Uralin juurella Permissä tiukka vieraspeli vähintään kolmella pisteellä.

Karuimmillaan Suomelle ei edes riitä voitot jäljellä olevista peleistä. Jos Tshekki häviää Bosnia-Hertsegovinalle ja Ranskalle viimeiset ottelunsa sekä Venäjä voittaa Bulgarian, niin Suomi on varmuudella ulkona MM-kisoista. Tällöin Suomi, Tshekki ja Venäjä olisivat tasapisteissä. Järjestys ratkeaisi keskinäisten otteluiden perusteella. Tshekki ja Venäjä menisivät ennen Suomea kisoihin. Tshekillä olisi kolme voittoa, Venäjällä kaksi ja Suomella yksi.

Suomi on ulkona myös kisoista varmasti, jos Ranska voittaa heti Suomen ja Venäjä Bulgarian. Suomen ja Venäjän voittaessa avauspelit Suomi tarvitsee edelleen myös vähintään kolmen pisteen voiton viimeisestä vieraspelistä.

Pelaako Koponen?

Jos ja kun Euroliigan sekä Kansainvälisen koripalloliiton kiistat jatkuvat vielä helmikuulle, niin Suomi on myös ratkaisupeleissä kärsijän roolissa. Tähtitakamies Petteri Koposen seurajoukkue Bayern München kohtaa nimittäin päivä Ranska-ottelun jälkeen Euroliigassa vieraskentällä suurseura Real Madridin. Jos Bayernilla on vielä tuossa vaiheessa mahdollisuus edetä Euroliigan pudotuspeleihin, niin Koposen pääseminen Ranska-peliin kuulostaa hyvin epätodennäköiseltä.

Sunnuntaina 24. helmikuuta pelattavaan Venäjä-otteluun Koposella lienee mahdollisuus päästä, koska Bayernin seuraava Euroliiga-ottelu on vasta 1. maalikuuta. Euroliiga-pelien välissä saksalaisseuralla ei ole otteluita kotimaan kentällä.

Koposen rooli on Suomen maajoukkueessa erittäin merkittävä. Suomi olisi kaivannut häntä ehdottomasti jo marraskuun karsintapelissä Venäjää vastaan, mutta tähtipelaaja joutui silloinkin Euroliigan takia jäämään sivuun ottelusta. Bosnia-Hertsegovinaa vastaan Koponen oli tuttuun tapaan Suomen kantavimpia voimia.

Lue myös:

Tätä tykitystä kelpaa katsella! Näin Susijengi kiri huimaan voittoon MM-karsinnassa

Susijengin kapteeni: "Bosnian isot jätkät eivät enää lopussa jaksaneet"

Dettmann ylisti Susijengin sankareita hämmästyttävän nousun jälkeen: "Osoitus siitä, kuinka kovia kavereita nämä ovat henkisesti"

Miksi Susijengi nousi ällistyttävään voittoon? Asiantuntija kertoo kolme syytä: ”Tuli aika makea loppu"

Petteri Koponen hehkutti erittäin tärkeää kiriä voittoon MM-karsinnoissa: ”Olen ylpeä jokaisesta jätkästä”

Käsittämätön voitto! Susijengi piti MM-haaveet elossa uskomattomalla kirillä

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat