Suora

  • Uinnin MM
  • Uinnin MM
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Uinnin MM, aamun kilpailut

Huippuottelu toteutuu! Eva Wahlström pääsee iskemään toivevastustajaa vastaan legendaarisessa Madison Square Gardenissa

Nyrkkeilijä Eva Wahlström kohtaa irlantilaisen Katie Taylorin New Yorkissa 15. joulukuuta.

nyrkkeily
Eva Wahlström
Eva WahlströmAOP

Suomalaisnyrkkeilijä Eva Wahlströmin ottelu Katie Tayloria vastaan toteutuu. Ottelusta uutisoitiin jo viime viikolla, mutta nyt kamppailulle on saatu virallinen vahvistus.

Ottelu käydään 15. joulukuuta New Yorkissa legendaarisessa Madison Square Gardenissa.

Irlantilainen Taylor, 32, on Wahlströmille, 38, tuttu vastustaja amatööriajalta.

– Amatööriaikoina Katielle hävisin, mutta uskon hänen silti muistavan minut yhtenä kovimmista vastustajistaan. Tilastot eivät ehkä ole puolellani, mutta ammattinyrkkeily on eri peli ja avaa uusia mahdollisuuksia voittoon, Wahlström sanoi tiedotteessa.

– Hanskatkin tulevat olemaan vielä totuttuakin kovemmat, koska jenkeissä naisetkin ottavat 8-unssisilla kintailla. Sekin tulee olemaan uusi kokemus.

Wahlströmin oli alun perin tarkoitus otella joulukuussa MM-tittelistä kazakstanilaista Firuza Sharipovaa vastaan. Ottelu peruuntui, kun Sharipova loukkaantui.

Wahlström on WBC-liiton ylemmän höyhensarjan maailmanmestari. Hän ei menetä titteliään, kävi ottelussa Tayloria vastaan miten tahansa.

Taylor puolustaa Wahlströmiä vastaan WBA- ja IBF-liittojen mestaruusvöitään. Jos Wahlström voittaa, hänellä on muutama päivä aikaa päättää kumman painoluokan mestaruuden hän säilyttäisi.

– Vaikka tämä isoin ja kovin ottelu kaikista tulikin lopulta tosi äkkiä, niin olen kiitollinen siitä että tällainen tilaisuus aukesi ison pettymyksen jälkeen. Tunteet menneet viikon vuoristorataa Venäjän peruutusuutisesta alkaen. Toki onhan se hurjaa mennä uudessa painoluokassa ja uuden valmentajan kanssa suoraan kovimpaan mahdolliseen maailmanmestaruusotteluun, Wahlström sanoi.

Kaksikko on kohdannut aikaisemmin amatöörivuosinaan. Vuoden 2005 EM-kisojen loppuottelussa irlantilainen oli suomalaista parempi. Wahlström oli jo aiemmin vihjannut, että ottelu Taylorin kanssa voi tulla ajankohtaiseksi.

Taylor on suomalaisille muutenkin tuttu nimi. Vuoden 2012 olympiavoittaja hävisi viimeisessä amatööriottelussaan Mira Potkoselle Rion olympialaisissa 2016. Ammattilaisena Taylor on vielä voittamaton.

Wahlström on toinen suomalainen, joka pääsee ottelemaan Madison Square Gardenissa. Edellinen oli Gunnar Bärlund 80 vuotta sitten.

Lue myös:

HS: Eva Wahlström pääsee sittenkin ottelemaan – sarja vaihtuu, mutta vastustaja on toivottu vanha tuttu

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat