Suora

  • Dota 2: The International
  • Este- ja kouluratsastuksen EM: kouluratsastuksen Grand Prix
  • Rallin MM, Saksa, ek - live
  • Yleisurheilun Ruotsi-ottelu 24.8
  • Yleisurheilun Ruotsi - Suomi-maaottelu
  • Yleisurheilun Ruotsi-ottelu 24.8. osa 1
  • Urheiluruutu
  • Yleisurheilun Ruotsi-ottelu 24.8. osa 2
  • Lentopallon EM, Suomi - Turkki

Kaisa Mäkäräinen keskittyy tällä kaudella vain ampumahiihtoon ja aikoo kisata kaikki maailmancupin kisat: "Helmikuussa on pelivaraa, jos on jotain ongelmia"

Kaisa Mäkäräisen mukaan sunnuntain sekaviesti osoitti sen, että Pokljukan maasto sopii hänelle edelleenkin.

ampumahiihto
Kaisa Mäkäräinen.
Kaisa Mäkäräinen.EPA

Suomen maastohiihdon vaikea tilanne on nostanut viime viikkoina esiin mahdollisuuden nähdä ampumahiihtotähti Kaisa Mäkäräinen viestijoukkueessa maastohiihdon puolella.

Aikataulujen perusteella se olisi mahdollista, sillä hiihdon MM-kisat ovat Seefeldissä helmikuussa ennen maaliskuisia ampumahiihdon MM-kisoja Östersundissa.

Mäkäräinen totesi kuitenkin ampumahiihdon maailmancup-avauksen yhteydessä lehdistötilaisuudessa, että keskittyy tällä kaudella vain ampumahiihtoon. Hän aikoo kisata kaikki ampumahiihdon maailmancupin kisat mukaan lukien hiihdon MM-kisoja edeltävät helmikuun viikonloput Yhdysvalloissa ja Kanadassa.

– Helmikuu tulee varmaan vedenjakajaksi monelle Pohjois-Amerikan kisojen takia. Helmikuu varmaan karsii porukkaan suuntaan tai toiseen. IBU yrittääkin houkutella isoja joukkueita ja parhaat paikan päälle yhteislähdöillä sekä viesteillä, Mäkäräinen sanoo Yle Urheilun haastattelussa.

Kaisa Mäkäräinen Pokljuka
AOP

Viimeksi samanlaisessa tilanteessa vain muutama jättikin Pohjois-Amerikan kisat väliin ennen MM-kisoja tai kävi kisaamassa vain viikon ajan.

– Se on ollut kuitenkin trendi ampumahiihdossa, että kaikki kisat hiihdetään, mihin kyetään tulemaan viivalle. Se on myös minun tämän hetken suunnitelmani. Toivon, että kunto kestää maaliskuulle asti. Helmikuu antaa ehkä pelivaraa, jos on jotain ongelmia. Voi tehdä sitten erilaisia suunnitelmia, Mäkäräinen miettii.

Historiallinen kauden avaus tiivisti joukkuetta

Mäkäräinen sai lentävän startin tähän maailmancup-kauteen Pokljukassa jo viikonloppuna, kun hän loisti sekaviestissä. Mäkäräinen lähetti Tero Seppälän puolen minuutin johdossa ladulle ennen Italiaa. Suomi otti lopulta historiansa parhaan sekaviestisaavutuksensa viidennellä sijallaan.

– Sain tästä hyvän startin. Oli tosi jännittävää tehdä loppuverryttelyä Marin (Eder) kanssa ja seurata poikien kisailua. Ihmettelimme vähän, miten olimme vieläkin noin hyvillä sijoilla. Terolle tuli sakkokierros ja muuta. Vaikka tulos ei ollut täydellinen, niin silti ihan huikea sijoitus meiltä, Mäkäräinen sanoi.

Kaisa Mäkäräinen hymyilee lähikuvassa.
Lehtikuva

Mäkäräisen mukaan huipputulos tiivisti joukkuetta todella mahtavasti.

– Tämä antaa luottamusta koko joukkueelle. Kaikki osa-alueet toimivat. Kenenkään ei tarvitse panikoida mistään, että olisimme pulassa jollain osa-alueella. Totta kai tämä myös keventää tunnelmaa, kun muutenkin on mennyt ihan hyvin, Mäkäräinen toteaa.

Rauhallisemmin liikkeelle nyt

Hallitseva maailmancupin kokonaiskilpailun voittaja Mäkäräinen oli osuudellaan ylivoimaisesti nopein hiihtäjä. Kova vauhti korkeassa ilmanalassa meinasi kuitenkin kostautua. Viimeinen laukaus meni ohi, mutta hän sai pudotettua laikan varapatruunalla. Mäkäräinen sai kuitenkin huomata, että Pokljukan maasto sopii hänelle edelleen.

– Se on aina sopinut, kun on paljon kuokkaa. Ladut ovat myös hyvässä kunnossa ja kovat. Ei ole tarpomista. Mutta ei kannata ihan niin räväkästi aloittaa nyt normaalimatkalla. Korkeus tuntuu todella nopeasti. Hapot tulevat yhtäkkiä. Niistä on tosi vaikea päästä eroon näissä korkeuksissa, Mäkäräinen kuvailee.

– Radalla ei ole hirveästi myöskään palautumista. Pisimmän nousun jälkeen tulee lasku, mutta siinä on paljon mutkaa. Pitää olla tarkkana ja hereillä. Ei siis varsinaisesti pääse palautumaan muualla kuin viimeisessä laskussa penkalle. Mutta siinäkin pitää jo valmistautua ammuntaan.

Kaisa Mäkäräinen
EPA-EFE/ANTONIO BAT

Mäkäräinen on aiemmin tänä syksynä kertonut, että on hionut ammunnasssaan pieniä lähes näkymättömiä yksityiskohtia. Nyt hän toteaa, että niihin ei tarvitse enää keskittyä. Mäkäräisen mukaan Pokljukassa pitää kiinnittää huomioita tuuliin, vaikka ammuntapaikka ei olekaan maailmancup-kiertueen pahimmasta päästä.

– Siinä on aika pitkä sola, mistä tuulta saattaa tulla yllättävästi. Pienen korjauksen tein viestissä makuulle. Se kannatti. Olin jo silloin hereillä. Toivon, että olen hereillä muissakin kisoissa, Mäkäräinen toteaa.

Lue lisää:

Kaisa Mäkäräisen ja Mari Ederin loistamisen lisäksi Suomi pärjää nyt myös joukkueena – uusi päävalmentaja: "Hyvä arvosana vähän pidemmällä miinuksella" ** **

Ederin ja Mäkäräisen huippuvire siivitti Suomen historialliseen kauden avaukseen ampumahiihdossa

Kaisa Mäkäräiseltä mykistävää vauhtia kauden avauskisassa – lähetti joukkuetoverinsa matkaan ylivoimaisessa johdossa: "Väännettiin vähän vitsiä siitä"

Nouseeko Kaisa Mäkäräinen jälleen maailmancupin voittajaksi? Lue kattava kausiennakko: "Uusia nousee huipulle joka vuosi"

Viime kaudella cupin kokonaisvoittoa juhlinut Kaisa Mäkäräinen on kauden kynnyksellä epävarmempi kuin aikoihin – “Luotan siihen, että jospa se kunto ehtisi vielä tulla”

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat