Suora

  • Elävä arkisto esittää

Sekaviestin hyvä sijoitus toi itseluottamusta ja rentoutti koko ampumahiihtojoukkuetta – "Pelissä ollaan mukana"

Viides sija ampumahiihdon maailmancupin avanneessa sekaviestissä on antanut parhaat mahdolliset lähtökohdat suomalaisurheilijoille keskiviikkona alkaviin henkilökohtaisiin kilpailuihin.

ampumahiihto
ampumahiihtäjä tero seppälä jaakko ranta
Tero Seppälä ja Jaakko Ranta.Lehtikuva

Nelikko Mari Eder, Kaisa Mäkäräinen, Tero Seppälä ja Olli Hiidensalo ylsi Suomen parhaaseen sekaviestisijoitukseen kansainvälisellä tasolla. Mäkäräinen toi Suomen toisella osuudella selvässä johdossa vaihtoon ja lähetti Tero Seppälän matkaan puolen minuutin etumatkan turvin Italiaan.

– Loppuverryttelyn aikana seurasimme Marin (Ederin) kanssa poikien suoristusta ja ihmettelimme miten voimme olla vieläkin noin kärjen tuntumassa, Mäkäräinen muisteli hymyillen sunnuntain tunnelmia.

– Saimme hyvän startin. Ja vaikkei loppu ihan huippu ollutkaan, oli suoritus todella hyvä ja se vain tiivisti joukkuettamme. Antoi varmasti luottamusta koko joukkueelle siitä, että kaikki osa-alueet toimivat. Ei ole syytä paniikkiin, Mäkäräinen pohdiskeli vielä sunnuntain merkitystä loppuviikon kilpailuille.

Viimeiseen pystypaikan laukaukseen asti kärjessä ollut Tero Seppälä sai sunnuntain kilpailusta paljon positiivisia signaaleja, vaikka viimeinen laukaus ei osunutkaan kolmesta varapatruunasta huolimatta ja edessä oli yksi sakkorinki. Silti Seppälä toi Suomen vaihtoon vielä kolmantena.

– Hieman jäi harmittamaan se viimeinen taulu. Mutta tavallaan kilpailu näytti myös, että pelissä ollaan mukana.

– En tunnusta, että hätäännyin kun jouduin varapanoksille, mutta tulihan siinä kiire, kun kaveri lähtee vierestä, Seppälä virnuili käyden läpi vielä viimeisen ampumapaikan tapahtumia Martin Fourcaden lähdettyä ennen suomalaista viimeiselle hiihtolenkille.

Vasenkätisenä Seppälä ampui viimeisen pystypaikan kasvotusten Fourcaden kanssa, mutta maailmantähden läsnäolo ei haapajärvistä hätkäyttänyt.

– Minullehan se on tuttu tilanne olla aina kasvotusten jonkun kanssa. Varmaan Martinille se oli haastavampi, Seppälä hymähteli.

– Kovempi paikka oli se, että oli keulapaikassa. Siitä ei niin paljon kokemusta vielä ole. Ladulla pystyin jo sulkemaan muut pois, vaikka tiesin heidän ajavan minua takaa. Vielä pitää oppia paremmin penkallakin pitämään ajatukset kurissa. Ensi kerralla sitten.

Maastohiihtäjä Ville Nousiaiselta oppia

Miehet aloittavat henkilökohtaiset matkansa keskiviikkona, kun ohjelmassa on 20 kilometrin normaalimatkan kilpailu. Olli Hiidensalon mukaan sunnuntainen joukkueen onnistuminen antaa lisäbuustia kaikille, myös niille, jotka eivät vielä kauttaan sunnuntaina avanneet, kuten Tuomas Grönmanille.

– Kuten Tuomas totesikin, niin olemme yhdessä treenanneet, ja menneet samaa vauhtia ladulla. Joten hänkin voi lähteä luottavaisin ajatuksin kilpailuun, Hiidensalo totesi.

Maajoukkueuransa päättäneen maastohiihtäjän Ville Nousiaisen valmennukseen siirtynyt Tuomas Grönman ei siis vielä sunnuntaina kilpaillut, mutta avaa kautensa normaalimatkalla. Nousiaisen kanssa tehty yhteistyö on tuntunut hyvältä.

– Hän on ollut paljon kotioloissa Kouvolassa mukana. Ville on sparrannut ja antanut paljon tekniikkavinkkejä ja luonut uskoa, joten siltä osin tuntuu hyvältä, Grönman kiteytti.

Neljäs suomalaismies keskiviikon normaalimatkan kilpailussa on parisekaviestissä kautensa aloittanut Jaakko Ranta.

Lähetys miesten normaalimatkan kilpailusta alkaa TV2:ssa kello 15.05.

Lue myös:

Kaisa Mäkäräisen nousua huipulle auttanut mies palasi Suomeen muuttuneena – epäsuomalainen valmentaja istuu mieluummin urheilijan kanssa aamupalapöytään kuin tutkii numerodataa

Nouseeko Kaisa Mäkäräinen jälleen maailmancupin voittajaksi? Lue kattava kausiennakko: "Uusia nousee huipulle joka vuosi"

Kaisa Mäkäräinen keskittyy tällä kaudella vain ampumahiihtoon ja aikoo kisata kaikki maailmancupin kisat: "Helmikuussa on pelivaraa, jos on jotain ongelmia"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat