Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Kommentti: Lauri Markkasen nakuttamat pisteet eivät kerro olennaista miehen kivikovasta paluusta

Lauri Markkasen onnistunut paluu koripallon NBA-parketeille kertoo suomalaispelaajan henkisestä kovuudesta, kirjoittaa Yle Urheilun toimittaja Antti-Jussi Sipilä.

urheilu
Lauri Markkanen, Wendell Carter
Lauri Markkanen taisteli yhdessä tulokassentteri Wendell Carterin kanssa Indianaa vastaan.EPA-EFE/TANNEN MAURY

21 pistettä ja 10 levypalloa Indiana Pacersia vastaan on vakuuttava näyte Lauri Markkasen kyvyistä mukautua maailman parhaaseen koripallosarjaan loukkaantumisen jälkeen. Ensimmäinen ottelu yli kahden kuukauden pelitauon jälkeen meni vielä totutellessa NBA:n vauhtiin, mutta toinen peli antoi jo viitteitä siitä, mihin 213-senttinen jyväskyläläinen pystyy.

21-vuotias Markkanen on henkisesti kovaa tekoa nuoresta iästään huolimatta. Bullsin tähtipelaaja ei mieti asioita turhan monimutkaisesti, vaan pyrkii pelaamaan vahvuuksillaan. Se kantaa pitkälle. ”The Finnisher” rakastaa koripalloa, ja 20 000 katsojan ympäröimänä hän on kuin kotonaan.

Markkanen ei säästellyt heittokättään, kun Pacersin puolustus antoi tilaa. Heittäjät heittävät.

Bullsin tähtipelaaja heitti ottelussa peräti 24 kertaa, joista kahdeksan löysi tiensä nailonnaruihin. Vaikka heittotarkkuus jäi vain 33,3 prosenttiin, kertoo heittomäärä kaikkein oleellisimman Markkasen ajatusmaailmasta. Hän tietää asemansa joukkueen sisällä, ja mitä häneltä odotetaan. Markkanen on valmis johtamaan härkälaumaa ja kantamaan vastuuta, vaikka yhteisiä harjoituksia on takana vain noin viikon ajalta.

Viime kaudella Markkanen kärsi tarjoilun puutteesta, kun hän oli samaan aikaan kentällä joukkueen korikuninkaan Zach LaVinen kanssa. Ainakin pelissä Indianaa vastaan kaksikon yhteistyössä oli havaittavissa selkeä parannus. Palloscreen-tilanteiden jälkeen LaVine haki usein Markkasta, joka oli astunut kolmenpinnan viivan taakse.

Toki yli kahden kuukauden pelitauko kyynärpäävamman takia näkyi erityisesti puolustuspään työskentelyssä. Tv-kuvan perusteella vaikutti siltä, että suomalaislupaus reagoi tilanteisiin hiukan myöhässä. Kaikki tämä on normaalia ja korjaantuu ottelumäärän kasvaessa.

Vaikka otanta on lyhyt eli vain kaksi peliä, on helppo povata, että Markkanen latoo tälläkin kaudella tilastoriville kovat lukemat.

Lue myös:

Lauri Markkasen tahti kiihtyy – näin heitot upposivat Indiana-taistossa

Markkanen Chicagon tehomiehenä – Bullsin synkkä tappiokierre sai jatkoa

Kommentti: Markkasen valmentajan potkut ovat hämmentävät – seurajohtokin voisi katsoa peiliin

Näin Lauri Markkanen onnistui paluupelissään – katso suomalaistähden ottelun parhaat palat

Koko Chicago odottaa loukkaantumisesta toipuvaa Lauri Markkasta takaisin Bulls-paitaan – kertoo nyt ensimmäistä kertaa kuukausien piinastaan: ”Olin elämäni parhaassa kunnossa”

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat