Suora

  • Jyskälä - 70 vuotta rallin historiaa
  • Urheiluruutu
  • Mikael Kock oli 30 sekunnin päässä kuolemasta - nyt urheilu on hänelle uusi sydämenasia
  • Urheiluruutu

Ampumahiihtocupin miesten avaus peruttu tältä päivältä – sumu sotkee näkyvyyttä

Kilpailu on tarkoitus käydä huomenna torstaina kello 11.15 Suomen aikaa.

ampumahiihto
Tero Seppälä
AOP

Ampumahiihdon henkilökohtaisen maailmancup-kauden Slovenian Pokljukassa avaava miesten 20 kilometrin normaalimatka viivästyy. Järjestäjät siirsivät kello 15.15 Suomen aikaa alkavaksi aiottua kisaa, koska sumu haittaa näkyvyyttä ampumapaikalla. Kilpailu on määrä käydä torstaina kello 11.15 Suomen aikaa.

Suomalaisista kisaan lähtevät Tuomas Grönman (numerolla 8), Tero Seppälä (25), Olli Hiidensalo (74) ja Jaakko Ranta (90).

– Urheilijoita ajatellen ehdottomasti se ainoa oikea päätös. Olosuhteet eivät olleet tasapuoliset, Suomen päävalmentaja Jonne Kähkönen totesi.

– Kilpailu on sen verran pitkä ja lähtöajat väkisinkin venyvät, että on mahdotonta ennustaa miten sumulautat menevät. Todennäköisesti olisi tullut joillekin hyviä rakoja, mutta joillekin tosi huonoja myös.

Lajin ranskalaisvaltias, jo kahdeksatta peräkkäistä maailmancupin kokonaisvoittoaan jahtaamaan lähtevä Martin Fourcade lähtee numerolla 22. Fourcaden kanssa viime kaudella cup-voitosta sinnikkäästi taistellut Norjan Johannes Thingnes Bö starttaa numerolla 12.

– Iso haaste miehille on se, että torstain normaalimatkasta on aika lyhyt palautumisaika perjantain pikakisaan. Siinä varmasti jyvät alkavat jo erottua akanoista, Kähkönen sanoi.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat