Suora

  • Dota 2: The International
  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Kouluratsastuksen Grand Prix
  • Sikiöseulonta
  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Kouluratsastuksen Grand Prix
  • Urheiluruutu

EM-kisojen tv-lähetyksessä näytettiin lähikuvaa naispelaajien haarovälistä – pelaajat ihmettelivät tökeröä kuvakulmaa: "Olisi kiva, jos edes kasvot näkyisivät"

Norjan käsipallomaajoukkueen pelaajat eivät pitäneet näkemästään, kun yleisradioyhtiö NRK näytti heille videon EM-kisaottelun tv-lähetyksestä.

käsipallo
Stine Oftedal
Norjan kapteeni Stine Bredal Oftedal.Getty Images

Tv-lähetyksen epäonnistunut kuvakulma nousi puheenaiheeksi Norjassa. Maan yleisradioyhtiö NRK julkaisi videon (siirryt toiseen palveluun) käsipallon EM-kisojen Norja–Tshekki-ottelun tv-lähetyksessä kuohuttaneesta hetkestä.

Norjan naisten käsipallomaajoukkueen pelaajia kuvattiin aikalisän aikana alaviistosta niin, että reidet ja haaroväli olivat lähikuvassa.

– Herranjumala. Täytyy sanoa, että tuo on todella huonoa kuvaamista, Norjan pelaaja Veronica Kristiansen sanoi nähtyään videon.

– Oi! Ei hemmetti, oli Norjan kapteenin Stine Bredal Oftedalin reaktio videoon.

Videosta voi päätellä, että kuvaajan tarkoitus on ollut saada tilanteessa ohjeita antava Norjan valmentaja kuviin. Samalla hän tulee kuvanneeksi pelaajien intiimialueita läheltä, mikä on hieman kyseenalaista. Lähetyksen ohjaaja piti kyseisen kuvakulman lähetyksessä lähes puolen minuutin ajan.

– Olisi kiva, jos edes kasvot näkyisivät, sanoi Norjan pelaaja Malin Aune.

Norja voitti Tshekin ottelussa 31–17.

EM-lähetysten tuotantotiimi ottanut palautteen vastaan

Tv-lähetyksen kuvista ovat NRK:n mukaan vastuussa Euroopan käsipalloliitto (EHF) ja mediayhtiö Infront. EHF:n viestintäpäällikkö JJ Rowland myönsi NRK:lle, että kuvakulma oli epäonnistunut.

Hän kuitenkin muistutti, että kuvaajalla oli vaikea tehtävä, koska pelaajat olivat keräntyneet aikalisälle niin lähelle toisiaan. Aikalisää olisi voinut toki kuvata muustakin kuvakulmasta kuin alaviistosta.

– Infrontin tuotantotiimi on vastaanottanut palautteen tästä. He muuttavat lähestymistapaansa seuraavissa otteluissa, Rowland sanoi.

Norjalaispelaajat osasivat suhtautua tapahtuneeseen myös huumorilla. Joukkueen kapteeni Oftedal sanoi myös ymmärtävänsä, ettei tilanne ollut tv-kuvaajalle helppo.

– Se oli ehkä vähän meidän oma vikamme, kun olimme niin lähekkäin, ettei kamera pystynyt kuvaamaan rinkimme sisään. Ehkä meidän pitää huolehtia siitä jatkossa, koska emme halua tuollaisia kuvia tv-lähetyksiin, Oftedal sanoi.

Lue myös:

Historiallisesti palkitulle naisjalkapalloilijalle esitetty twerkkaus-kysymys nostatti kohun – huippu-urheilijat haukkuivat haastattelijan

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat