Suora

  • FIFAn jalkapallon naisten MM: ESP - USA
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: SWE - CAN
  • Urheiluruutu

Selostustoivekonsertissa nostalgiaa, uusia lajeja ja yllätyksiä Yle Puheessa klo 19.00–21.55

Yhdestoista Sen selostuksen haluaisin kuulla -lähetys toteuttaa tänään parinkymmenen suomalaisen selostustoiveen. Ohjelmassa kuullaan puhelintoiveita enemmän kuin aikaisemmin.

Muu urheilu
Minna Kauppi kuvassa
Minna Kauppi.Tomi Hänninen

Sen selostuksen haluaisin kuulla -selostustoivekonsertti suorana torstaina Yle Puheessa klo 10.05–13.00 ja uusintana klo 19.00–21.55. Uusinta myös lauantaina 15.12. klo 16.15.

Nimimerkki "Ankkuri" haluaa viedä kuuntelijat Virkiä-Jukolan tunnelmiin kesään 2007. Hän ei päässyt kuuntelemaan radiolähetystä Venlojen viestin ratkaisusta. Radiohiljaisuuteen oli luonnollinen selitys.

– Hyvä pointti. Kun itsekin oli metsässä, niin en edes tietenkään ole kuullut sitä. Tämä on ainoa, mikä tuli heti mieleen selostustoiveisiin liittyen, "Ankkuri" taustoittaa.

Ruotsalainen OK Skogsfalken oli johdossa vielä kolme rastia ennen maalia ja Asikkalan Raikas puoli minuuttia perässä. Lopulta Minna Kauppi nosti suomalaisjoukkueen voittoon seitsemän sekunnin erolla. Jännitystä riitti ja sitä toivoja odottaa myös loppuratkaisun radioinnilta, jota ei ole vielä koskaan kuullut.

– Millainenkohan selostus Venloista oli vuonna 2007? Toivottavasti huipennus on jotenkin väkevä, lataa "Ankkuri" odotuksia tänään kuultavaan Jussi Eskolan radiotulkintaan.

Havuja!

"Hiihtäjä" pääkaupunkiseudulta haluaa palata Marjo Matikaisen ensimmäisiin kultamitalihiihtoihin, jotka nähtiin sittemmin arvokisaohjelmasta pudonneella viiden kilometrin matkalla.

– Kovin mielelläni kuuntelisin selostusta Oberstdorfin MM-kisoista 1987. Sehän on se kisa, jossa ladulle heitettävät havut ovat suuressa roolissa, "Hiihtäjä" muistelee.

Seuraavana vuonna edelleen tyttönimellään Marjo Matikainen kilpaillut suomalainen voitti olympiakultaa Calgaryn pikamatkalla.

– Silloin hän nappasi olympiakultaa kahden neuvostoliittolaisen "nenän" edestä, iloitsee "Hiihtäjä" lähes 30 vuoden takaisista tapahtumista.

Cocksin riemukas nousu

Käsipallo tulee tänään mukaan ensimmäistä kertaa radion selostustoivekonserttiin.

– Olisi hienoa palata viime viikon keskiviikon Mestareiden liigan pelin tunnelmiin Riihimäen Cocksin ja puolalaisen Wisla Plockin välillä, toivoo Nico.

Ottelussahan suomalaisjoukkue oli alussa 0–6-tappioasemassa ja toisella puoliajalla vielä 12–18-tappiolla, mutta kukisti lopulta viime sekuntien maalilla vastustajansa makeasti 27–26.

– Kova voitto oli ja melkoinen yllätys. Muutenkin syksyn kaksi voittoa ja kaksi tasapeliä ovat ilahduttaneet, Nico kertoo.

Runsaasti livepuheluja ja yllätyksiä sisältävä "Sen selostuksen haluaisin kuulla -selostustoivekonsertti" radioidaan tänään Yle Puheessa klo 10.05–13.00 ja uusintana illalla klo 19.00–21.55. Uusinta myös lauantaina 15.12. klo 16.15–19.10.

Lue myös:

Salpausselän MM-mäkikultaa selostustoivekonsertissa

Selostustoivekonsertti: "Hymy nousee korviin"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat