Suora

  • Urheiluruutu
  • Huuhkajia ja panelistijuoruja
  • Urheiluruutu
  • Elävä arkisto esittää

USA:n voimisteluliitto hakeutuu konkurssiin

Yli 350 hyväksikäytön uhria hakee liitolta vahingonkorvauksia.

voimistelu
EPA

Yhdysvaltain voimisteluliitto aikoo hakeutua konkurssiin nopeuttaakseen neuvotteluja vahingonkorvauksista liiton hyväksikäyttöskandaalin uhreille. Liiton hallituksen puheenjohtaja Kathryn Carson kertoi neuvottelujen polkeneen paikallaan.

Yli 350 hyväksikäytön uhria hakee liitolta vahingonkorvauksia.

Voimisteluliitto pyrkii konkurssihakemuksella myös vaikeuttamaan Yhdysvaltain olympiakomitean pyrkimystä kumota voimisteluliiton asema lajin yhdysvaltalaisena keskusjärjestönä. Olympiakomitean hankkeen syynä on, ettei voimisteluliitto ole sen mielestä pystynyt uudistamaan toimintaansa hyväksikäyttöskandaalin jälkeen.

Voimisteluliiton entinen lääkäri Larry Nassar tuomittiin helmikuussa pitkään vankeusrangaistukseen. Hän tunnusti syyllistyneensä yli 250 naisvoimistelijan seksuaaliseen hyväksikäyttöön. Voimisteluliiton toiminnanjohtaja Ron Galimore ja puheenjohtaja Steve Penny ovat skandaalin jälkimainingeissa joutuneet lähtemään liitosta.

Lue myös:

Hyväksikäytöstä tuomittua lääkäriä suojannut Yhdysvaltain voimisteluliiton johtaja erosi

USA:n olympiakomitea aikoo kumota voimisteluliiton aseman keskusjärjestönä – hyväksikäyttöskandaali ei ole muuttanut toimintatapoja

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat