Suora

  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Esteratsastuksen joukkuekilpailu
  • Lentopallon EM: Turkki - Kreikka
  • Urheiluruutu
  • Rallin MM, Saksa, 1. päivän kooste
  • Urheiluruutu
  • Dota 2: The International

Fourcadelle jo uran 75:s mc-voitto, Seppälän suksi luisti lupaavasti: "Vauhtia löytyi"

Tero Seppälä oli ainoa suomalaismies, joka ylsi maailmancupin pisteille Pokljukassa torstaina.

ampumahiihto
Tero Seppälä
AOP

Miesten ampumahiihtokausi polkaistiin torstaina kunnolla käyntiin Slovenian Pokljukassa. 20 kilometrin normaalikilpailun voittoa juhli Martin Fourcade. Voitto oli ranskalaiselle jo uran 75:s maailmancupissa.

Toiseksi sijoittui saksalainen Johannes Kühn (+4,2) ja kolmanneksi itävaltalainen Simon Eder (+19,7). Kühnille palkintokorokepaikka oli uran ensimmäinen maailmancupissa. Kärkikolmikko suoriutui ammunnastaan puhtaasti.

Kilpailun paras suomalainen oli 38. sijalle yltänyt Tero Seppälä, joka ampui kolme sakkoa. Tuomas Grönman oli 60:s, Olli Hiidensalo 82:s ja Jaakko Ranta 83:s.

Seppälä oli tyytyväinen hiihtovauhtiinsa.

– Oli yllättävän helppoa, oli liukas keli. Huolto onnistui tänään hyvin. Harmittaa, että hiihdin ehkä vähän liikaa peesissä. Olisin voinut lähteä kiristämään tahtia vähän aikaisemmin. Vauhtia löytyi, joten ihan hyvää tämä lupasi. Ampumapaikoilla meni ihan ok. Parannetaan seuraavassa kilpailussa, kolme sakkoa ampunut Seppälä totesi.

Grönmanin suoritus oli hieman tahmea.

– Se oli sellainen keskinkertainen suoritus. Ensimmäinen kierros oli suksella todella huono, mutta sitten pääsi mukaan. Oli nopea keli. Vähän oli tahmeaa. Harmittaa, että ammunnassa viimeinen laukaus makuupaikalta meni ohi. Se oli ihan oma virhe, Grönman tiivisti urakkansa Yle Urheilun haastattelussa.

Miesten ohjelmassa on perjantaina pikakilpailu. Ylen TV-lähetys kilpailusta alkaa kello 15.

Perjantaina Pokljukassa kilpaillaan vielä naisten normaalikilpailu. Kilpailua voi jännittää TV2:sta ja Areenasta alkaen kello 15.05.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lue myös:

Mäkäräisellä painajaismainen makuuammunta – Katso suorana tai seuraa tulospalvelusta

Tervanevan suolta ja kärsimyspolulta kohti maailman huippua – suomalaisen ampumahiihdon tulevaisuuden lupaus seuraa Mika Myllylän jalanjälkiä

Suomen ampumahiihtotähti muutti muutakin kuin vain nimensä – hiihdon MM-kisoihin tähtäävä Mari Eder päätti unohtaa muiden mielipiteet ja keskittyä asioihin, joista tykkää

Pumpumhiihto-peli on täällä! Nyt katsotaan kenen hiihdossa rytmi pysyy ja kenellä suksi lipsuu – nopeat ja taitavat voivat voittaa upeita palkintoja!

Kaisa Mäkäräisen nousua huipulle auttanut mies palasi Suomeen muuttuneena – epäsuomalainen valmentaja istuu mieluummin urheilijan kanssa aamupalapöytään kuin tutkii numerodataa

Martin Fourcaden käsittämätön ylivoima on jatkunut jo seitsemän vuotta – kuka pudottaisi ampumahiihdon valtiaan valtaistuimeltaan?

Juttua muokattu 6.12. klo 18.46: Korjattu Saksan Johannes Kühnin nimi.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat