Suora

  • Kouluviestikarnevaali

Ruotsalainen NHL-kohutähti pelaa vihdoin kauden ensimmäisen ottelunsa – pudottaako loistavasti pelanneen Kasperi Kapasen ulos kärkiketjusta?

Toronto Maple Leafsin GM Kyle Dubas vakuutti, ettei William Nylanderia kaupata niin kauan kuin hän on seuran johdossa.

NHL
Kasperi Kapanen William Nylander
Kasperi Kapanen (vas.) ja William Nylander ovat hyviä ystäviä myös kaukalon ulkopuolella.AOP

Toronto Maple Leafsin ruotsalaishyökkääjä William Nylander palaa kaukaloon Detroit Red Wingsiä vastaan Suomen aikaa torstain ja perjantain välisenä yönä. Nylander ei ole pelannut tällä kaudella NHL:ssä pitkäksi venyneiden sopimusneuvottelujen takia.

Nylander ja Maple Leafs pääsivät vihdoin yhteisymmärrykseen viime lauantaina. Jatkosopimus lähetettiin NHL:lle vain minuutteja ennen takarajaa.

Nylander on kahdella edellisellä kaudella tehnyt kullakin 61 pistettä ja kuulunut Maple Leafsin avainpelaajiin. Tällä kaudella hänen paikkansa supertähti Auston Matthewsin rinnalla on ottanut suomalaishyökkääjä Kasperi Kapanen.

On mielenkiintoista nähdä, mikä on Kapasen kohtalo, kun Nylander palaa kokoonpanoon. Kapanen, 22, on pelannut Maple Leafsin kakkosvitjassa erinomaisesti. Hän on tehnyt 28 ottelussa 19 (10+9) tehopistettä.

Pohjoisamerikkalaismediassa pidetään kuitenkin todennäköisenä, että Nylander pelaa Matthewsin ja Patrick Marleaun kanssa. Tässä tapauksessa Kapanen putoaisi todennäköisesti Nazem Kadrin johtamaan kolmosketjuun.

– Toivottavasti hän pystyy samaan kuin Auston. Eli hyppäämään kehiin niin, että tuntuu, ettei hän ole missannut peliäkään, Marleau kommentoi NHL:n verkkosivuilla (siirryt toiseen palveluun).

Maple Leafs on tällä kaudella pärjännyt mainiosti ilman Nylanderiakin. Joukkue on itäisessä konferenssissa toisella sijalla.

Toronton GM: Nylanderia ei kaupata

Nylanderin pitkäksi venyneet sopimusneuvottelut aloittivat spekulaatiot myös mahdollisesta pelaajakaupasta. Maple Leafsilla on niin paljon nuoria huippulahjakkuuksia, että joukkueella on tulevina vuosina vaikeuksia pysyä NHL:n palkkakaton alapuolella.

Nylander solmi kuuden vuoden jatkosopimuksen, jonka keskipalkka on 6,9 miljoonaa dollaria kaudessa. Maple Leafsin GM Kyle Dubas vakuutti kuitenkin, ettei Nylanderia kaupata.

– Meidän on tarkoitus pitää hänet täällä niin kauan kuin olemme seuran johdossa. Hän on loistava nuori pelaaja, Dubas sanoi TSN:lle (siirryt toiseen palveluun).

– Sanoin Williamille, että mielestäni joukkueemme ei saavuta täyttä potentiaaliaan ilman häntä.

Ruotsalaisen tähtipelaajan paluu vaikuttaa varmasti jonkin verran Maple Leafsin pukukopin tasapainoon. Hyökkääjä Josh Leivo kaupattiin Nylanderin tieltä Vancouver Canucksiin. Kapanen tai joku muu kärkiketjujen hyökkääjistä joutuu todennäköisesti tyytymään jatkossa pienempään rooliin.

Toisaalta NHL:ssä raaka kilpailu on arkipäivää. Nylander tuo Maple Leafsin joukkueeseen lisää taitoa ja parantaa joukkueen mahdollisuuksia Stanley Cupiin.

Kapanen ja Nylander ovat kaukalon ulkopuolella hyviä ystäviä, joten suomalaishyökkääjää tuskin harmittaa menettää paikkaansa ruotsalaiselle yhtä paljon kuin jollekin muulle.

Kapanen tosin väläytti, että ystävykset voisivat pelata myös yhdessä. Se tarkoittaisi oikeana laitahyökkääjänä viihtyvän Kapasen siirtymistä vasempaan laitaan.

– Olen pelannut vasempana laiturina ennenkin, joten se ei ole ongelma, Kapanen sanoi.

Lue myös:

Ruotsalaisen NHL-tähden hämmentävä sopimussaaga päätökseen viimeisellä minuutilla – William Nylander jatkaa Torontossa

Ruotsalaistähden NHL-kausi on vaarassa jäädä kokonaan pelaamatta – vetkuttelun on loputtava lauantai-iltaan mennessä

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat