Väkivaltaiset mielenosoitukset jatkuneet – Ranskan liigan otteluita perutaan

Väkivaltaiset mielenosoitukset ovat sekoittaneet elämää Pariisissa.

jalkapallo
Mielenosoittajia suihkutetaan vesitykillä Pariisissa
Mellakkapoliisi yritti hillitä keltaliivien mielenosoittajia vesitykillä Pariisissa Rieumukaaren lähellä 1. joulukuuta.Yoan Valat / Epa

Ranskan jalkapalloliigassa perutaan ensi viikonlopun otteluita mielenosoituksien vuoksi. Peruttuja ja sitä myöten myöhemmäksi ajankohdaksi siirrettäviä pelejä on tällä hetkellä neljä.

Viimeisimpinä peleinä on peruttu perjantaina ohjelmassa ollut Rivieran paikalliskamppailu Monacon ja Nizzan välillä.

Ranskan jalkapalloliitto LFP ilmoitti torstaina myös, että sunnuntain peli St. Etienne-Marseille on peruttu paikallisten viranomaisten pyynnöstä. Aiemmin LFP oli perunut ottelut Montpellier-PSG ja Toulouse-Lyon.

LFP on lykännyt näitä otteluita myöhemmäksi turvallisuusongelmien pelossa. Pariisissa on nähty väkivaltaisia mielenosoituksia kolmena viikonloppuna, kun keltaliiveihin sonnustautuneet ihmiset ovat olleet tyytymättömiä kaavaillun polttoaineveron korotuksen vuoksi. Pelkästään Pariisissa on pidätetty yli 400 ihmistä.

Viime lauantaina mielenosoitukset muuttuivat väkivaltaisiksi mellakoiksi. Levottomuudet ovat levinneet myös muualle Ranskaan. Hallituksen myönnytyksistä huolimatta protestien uskotaan jatkuvan viikonloppuna.

Lue lisää:

Ranskan hallitus yrittää tyynnyttää keltaliivit – polttoaineverojen korotus jäihin

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat