1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. ampumahiihto

Kaisa Mäkäräinen pilasi kilpailunsa heti alussa – oli maalissa täysin ymmällään: "Jos nätisti sanotaan, kyllä se vähän ärsytti"

Pokljukassa 30:nneksi sijoittunut Mäkäräinen selvitti loput kolme ammuntaa puhtaasti.

Kuva: Jure Makovec / AFP / Lehtikuva

Kaisa Mäkäräisen kauden avaus ampumahiihdon maailmancupin henkilökohtaisissa kisoissa meni penkin alle Slovenian Pokljukassa. Mäkäräisen kilpailu meni pilalle heti ensimmäisellä ampumapaikalla.

Mäkäräinen ampui makuupaikalta neljä ohilaukausta.

– Sen kun tietäisi, mitä siinä kävi. En osaa yhtään sanoa. Kaikki laukaukset olivat vähän oikealla. Se on minulle tyypillinen suunta, mutta en osannut tehdä mitään korjausliikettä. Tuntui tosi hyvälle koko ajan. Ilmeisesti asentovirhe, ei siinä muuta vaihtoehtoa ole, Mäkäräinen kertoi kisan jälkeen Yle Urheilun haastattelussa.

Tilanne oli henkisesti vaikea, kun mahdollisuudet hyvään sijoitukseen olivat sulaneet jo ensimmäiselle ampumapaikalle.

– Jos nätisti sanotaan, kyllä se vähän ärsytti. Yritin vain ajatella, että vedetään hyvä harjoitus tähän loppuun. Kolme nollaa tuollaisen katastrofialun jälkeen on ihan hyvä itsensä kokoaminen, Mäkäräinen sanoi.

Loput kolme ammuntaa Mäkäräinen suoritti puhtaasti. Hän oli 15 kilometrin hiihtolenkillä nopein hiihtäjä. Neljä sakkolaukausta pudotti hänet sijalle 30.

– Seuraavalla makuupaikalla otin pari napsua vasemmalle, mutta kaiken kaikkiaan toinen makuu tuntui paljon huonommalta kuin ensimmäinen. Joskus fiilis ei korreloi tulosta, Mäkäräinen sanoi.

Mäkäräinen nähdään seuraavan kerran kilpailemassa lauantaina, kun maailmancup jatkuu Pokljukassa 7,5 kilometrin pikakisalla.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lue myös:

Umpisurkea makuuammunta romutti Mäkäräisen haaveet